Vijververlichting verhoogt vijverplezier

Nog lang na zonsondergang genieten van de bijzondere sfeer rondom de waterpartij, wie wil dat niet! Speciaal voor vijvers introduceert Velda verlichtingsobjecten die het vijverplezier verlengen tot in de kleine uurtjes.

Bekijk hier onze verlichtingsobjecten
Home

Algenvrije vijver

Een revolutionair systeem waarmee u op een voor vissen en planten schonende wijze draad- en slijmalgen uit de tuinvijver kunt verwijderen. De werking is zeer effectief en uiterst nauwkeurig doseerbaar.

Meer over algenbestrijding

Vijveronderhoud september

Aan het begin van de maand september is het in de vijver nog volop zomer. Maar tegen het einde van de maand, begint het verval van de beplanting toch echt zichtbaar te worden. Dun daarom deze maand steeds het teveel aan planten uit.

Het onderhoud van september

Vissen en zuurstof

Natuurlijk genieten we van dit prachtige zomerweer. Maar wanneer het een aantal dagen zulk mooi weer is, is de temperatuur van je vijverwater ook toegenomen. Een puntje van aandacht voor elke vijverbezitter!

Beluchten is het devies

Vijverwater testen met een GRATIS app

Velda gaat het testen van het vijverwater nog makkelijker voor je maken! Hiervoor hebben we nu een GRATIS watertest app waarmee een smartphone of tablet een persoonlijk watertestcentrum wordt.

Bekijk hier onze Pond Test app

Vijverbenodigheden

Om een gezonde en heldere vijver te krijgen, zijn verschillende vijverproducten en vijverbenodigdheden te gebruiken. Je kunt deze benodigdheden bij de aanleg van je vijver aanschaffen, maar ook in een bestaande vijver gebruiken.

Lees meer over vijverbenodigdheden

Vijvervissen

Verlevendigen je vijver met vissen en het maakt hem veelal leuker om naar te kijken. Het is het erg belangrijk om voordat je vissen plaatst na te denken over welke vijvervissen je in je vijver uitzet. Niet alle vissen zijn geschikt voor alle vijvers.

Lees meer over vijvervissen

Vijveronderhoud

Afhankelijk van het jaargetijde verschilt het vijveronderhoud. In het voorjaar en in de zomer is er veel onderhoud te plegen. In de herfst en winter gaat het er vooral om de vijver leefbaar te houden zodat de vissen kunnen overwinteren.

Lees meer over vijveronderhoud

Over vijvers

Over vijvers valt veel te vertellen. Van de eerste ideeën om een vijver in je tuin aan te gaan leggen tot het onderhouden van een grote koi vijver met een heel scala aan kostbare vissen. Het gaat allemaal over vijvers.

Lees meer over vijvers