Vijverwater testen met een GRATIS app

Velda gaat het testen van het vijverwater nog makkelijker voor je maken! Hiervoor hebben we nu een GRATIS watertest app waarmee een smartphone of tablet een persoonlijk watertestcentrum wordt.

Bekijk hier onze Pond Test app
Home

Een blikvanger in de vijver

Drijvende lichtbollen met multi-kleuren werken op zonne-energie! Naar eigen smaak is de kleur en lichtsterkte van de RGB-leds regelbaar met de afstandsbediening. ’s Avonds geeft dit een bijzondere visuele ervaring op het water

Bekijk hier de Floating Solar Light

Vijver voorjaar klaar?

Het hele jaar door heeft de vijver onderhoud nodig. Velda helpt je hierbij om je vijver goed te onderhouden.
Met bijvoorbeeld de vijverkalender waar je elke maand de onderhoud tips kunt vinden.

Bekijk hier onze vijverkalender

Velda watertestdagen

Over vijvers en de kwaliteit van het vijverwater kunnen we veel vertellen. Daarom organiseren wij de watertestdagen. Je kunt dan gratis je vijverwater laten analyseren. De vijverspecialist geeft daarnaast veel praktische tips.

Lees meer over watertestdagen

Waterplanten, het kan nu!

Waterlelies en moerasplanten kunnen het beste in het voorjaar worden verpoot. In het kweekpotje waarin ze worden verkocht, kunnen ze zich niet meer ontwikkelen. Gebruik daarom bij voorkeur ruime plantmanden en voor elke plantengroep een speciale voedingsbodem.

Meer over waterplanten

Vijverbenodigheden

Om een gezonde en heldere vijver te krijgen, zijn verschillende vijverproducten en vijverbenodigdheden te gebruiken. Je kunt deze benodigdheden bij de aanleg van je vijver aanschaffen, maar ook in een bestaande vijver gebruiken.

Lees meer over vijverbenodigdheden

Vijvervissen

Verlevendigen je vijver met vissen en het maakt hem veelal leuker om naar te kijken. Het is het erg belangrijk om voordat je vissen plaatst na te denken over welke vijvervissen je in je vijver uitzet. Niet alle vissen zijn geschikt voor alle vijvers.

Lees meer over vijvervissen

Vijveronderhoud

Afhankelijk van het jaargetijde verschilt het vijveronderhoud. In het voorjaar en in de zomer is er veel onderhoud te plegen. In de herfst en winter gaat het er vooral om de vijver leefbaar te houden zodat de vissen kunnen overwinteren.

Lees meer over vijveronderhoud

Over vijvers

Over vijvers valt veel te vertellen. Van de eerste ideeën om een vijver in je tuin aan te gaan leggen tot het onderhouden van een grote koi vijver met een heel scala aan kostbare vissen. Het gaat allemaal over vijvers.

Lees meer over vijvers