Geschiedenis

 

Vanaf 1970 ontwikkelt Velda producten voor aquaria. Een aquarium is een gesloten systeem waarvoor allerlei wetmatigheden gelden. Deze kennis over aquaria hebben wij toegepast op vijvers.


Begin jaren tachtig werd er een afdeling opgericht die zich specifiek richtte op de toen nog te ontwikkelen vijverafdeling in het tuincentrum.

 velda kantoor


 velda kantoor

Begonnen in 1969 als een aquariumwinkel met een oppervlakte van 30 m², is Velda uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 100 medewerkers.

 

Midden jaren 70 werd er een aanvang gemaakt met de productie van een klein aantal aquariumproducten. Productie en verkoop bleken succesvol en het assortiment breidde zich geleidelijk uit. In 1977 werd er een productiehal aan de Ossenboer in Enschede in gebruik genomen.


 In 1990 werd de hoofdvestiging aan de Giem in Enschede gerealiseerd. In de daarop volgende jaren zijn er een aantal magazijnen en kantoren bijgebouwd, In 2002 werd de vestiging aan de Aukevleerstraat operationeel. Voorjaar 2011 wordt de laatste hand gelegd aan de jongste nieuwbouw van 1250 m2. Daarmee bedraagt de totale oppervlakte van het gebouwencomplex 21.500 m2. Inmiddels heeft de Velda Groep meerdere vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Enschede is er een vestiging van Velda GmbH in Duitsland en van Velda Limited in Hongkong.

 velda kantoor


 

 velda kantoor