De aanleg van een vijver is een complexe aangelegenheid. Velda, expert in vijverproducten, kan u hier volledig in ondersteunen. Eerst maakt u een ontwerp op papier of op de computer. Na afronding van het ontwerp markeert u de vorm van de vijver. Bij vijver aanleg is het essentieel goed naar de licht- en schaduwwerking in uw tuin te kijken. Waterplanten verlangen namelijk minimaal vier uur zonlicht per dag. Ook vissen en reptielen hebben behoefte aan enige energie.

 

Elektrische leidingen
Denk bij vijver aanleg ook aan (reeds bestaande of nieuw aan te leggen) elektrische leidingen. Hinderlijke reflecties van het water kunt u onderzoeken met een spiegel. Zorg tot slot dat u ook voldoende zicht hebt op de vijver in verband met kleine kinderen of dieren.

 

Profiel en afmetingen
Het profiel van een vijver is bepalend voor uw planten. De onderwaterstructuur is hierbij zeer belangrijk. Verscheidene diepe en ondiepe zones kunnen de optimale gezondheid van planten en vissen garanderen. Bij vijver aanleg is de oppervlakte van de vijver van invloed op de minimale diepte. Velda geeft u graag advies gedurende het gehele proces. Bekijk ook ons zes-stappen-vijverplan.

 


Plaatsbepaling
De start van een vijverontwerp begint altijd op papier of achter de PC. U maakt een plattegrond van uw tuin waarop u met uitgeknipte modellen in verschillende vormen en afmetingen aan de slag gaat. Ontwerp en afmetingen moeten aansluiten op de rest van de tuin, daar een logisch geheel mee vormen en het karakter van tuin én vijver benadrukken.

| Lees hier verder

 velda kantoor


 velda kantoor

Profiel en afmetingen
Het profiel van de vijver is bepalend hoe uw planten er straks bovenwater uit gaan zien. Daarom moet de onderwaterstructuur op verschillende waterdieptes afgebakende gebieden omvatten waar de waterplanten van uw keuze zich het beste thuisvoelen. Creëer voor moeras- en oever-planten speciale ondiepe zones.

| Lees hier verder


Materiaal en afwerking
Hecht u minder waarde aan een eigen ontwerp dan kunt u overwegen een klant-en-klare vijver aan te schaffen. Eenvoudig te plaatsen, passen opvallend goed in een formeel vormgegeven tuin en verhuizen gewoon mee. Bij een folievijver behoudt u alle vrijheid in het ontwerp. Een vijver plaatst u zelf in zes eenvoudige stappen (Zes-stappen vijverplan).

| Lees hier verder

 velda kantoor


 Vragen en contact
Voor vragen over uw vijver en het onderhoud kunt u altijd onze dealers terecht. De vakmensen in de tuincentra en speciaalzaken geven u graag advies en zullen u zo snel mogelijk van concrete antwoorden voorzien. klik hier om een Velda dealer bij u in de buurt te zoeken.

 velda kantoor