Vissen voeren in de winter

Stop tijdens de winter met het dagelijks voeren van de vissen wanneer de watertemperatuur onder de 10°C is. Bij deze lagere temperaturen is de stofwisseling van de (koudbloedige) vissen zo laag, dat ze bijna geen voedsel nodig hebben. Beperk in deze periode de hoeveelheid voer. Bij lage temperaturen (10 °C of minder) kun je volstaan met 1 of 2 keer per week handmatig een hoeveelheid wintervoer te geven. Er bestaat ook speciaal wintervoer voor de koi.

De herfst tips

De natuurlijke keuze

Vincia zoekt naar grondstoffen met een natuurlijke werking en hergebruik van restproducten. Zo worden er oplossingen gevonden voor veelvoorkomende vijverproblemen zoals bodemslib, algvorming en een slechte waterkwaliteit. Vincia producten zijn 100% natuurlijk en hebben een minimale milieubelasting.

Vincia vijveroplossingen

Vijveronderhoud februari

Vijveronderhoud februari In deze maand is er nog weinig onderhoud. Wel kan het in februari nog erg koud worden en behoorlijk vriezen. Zorg dan dat het wateroppervlak plaatselijk open blijft. Gebruik daarvoor een ijsvrijhouder of…

Lees verder

Innovatie voorop

Innovatie staat bij Velda voorop. Velda wil vijverbeleving voor iedereen bereikbaar maken. We blijven zoeken naar perfectie en professionaliteit, want de
ontwikkelingen rond de tuinvijver staan niet stil. Graag delen wij onze noviteiten met u!

Onze nieuwe producten

Een sprankelend lichteffect

Deze lichtbollen zijn gemaakt van helder glas met een kern van glasvezels. Drie waterdichte bollen drijven op de vijver en verspreiden een sprankelend lichteffect. Stijlvol design en hoogwaardige materialen geven deze LED-verlichting een exclusieve uitstraling.

De Floating Glass Lights

Vijverbenodigheden

Om een gezonde en heldere vijver te krijgen, zijn verschillende vijverproducten en vijverbenodigdheden te gebruiken. Je kunt deze benodigdheden bij de aanleg van je vijver aanschaffen, maar ook in een bestaande vijver gebruiken.

Lees meer over vijverbenodigdheden

Vijvervissen

Verlevendigen je vijver met vissen en het maakt hem veelal leuker om naar te kijken. Het is het erg belangrijk om voordat je vissen plaatst na te denken over welke vijvervissen je in je vijver uitzet. Niet alle vissen zijn geschikt voor alle vijvers.

Lees meer over vijvervissen

Vijveronderhoud

Afhankelijk van het jaargetijde verschilt het vijveronderhoud. In het voorjaar en in de zomer is er veel onderhoud te plegen. In de herfst en winter gaat het er vooral om de vijver leefbaar te houden zodat de vissen kunnen overwinteren.

Lees meer over vijveronderhoud

Over vijvers

Over vijvers valt veel te vertellen. Van de eerste ideeën om een vijver in je tuin aan te gaan leggen tot het onderhouden van een grote koi vijver met een heel scala aan kostbare vissen. Het gaat allemaal over vijvers.

Lees meer over vijvers

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid