De vijver van… Marc uit Enschede

Geplaatst op

De vijver van Marc uit Enschede

In onze nieuwe rubriek “De vijver van” laten we weer graag een echte vijverliefhebber aan het woord. Deze keer bespreken we de vijver van Marc uit Enschede. Marc is een echte vijverliefhebber en ook een trouwe volger van onze Facebook pagina. We stelden Marc een aantal vragen over zijn vijver en zijn vissen en daarnaast stuurde hij ons ook een paar prachtige foto’s van zijn vijver op.

Kun je je even kort voorstellen?

Mijn naam is Marc, ben 33 jaar oud en woon samen met mijn vriendin en hond in Enschede. We hebben een vijver van ongeveer 9000 liter in de vorm van een L met een mooie waterval erbij.

 

Hoe lang heb je de vijver al?

Ik heb de vijver nu iets meer dan 2 jaar.

 

Waarom heb je destijds gekozen voor een vijver?

Ik ben altijd al gek geweest van vissen en aquariums. Toen wij 2,5 jaar geleden besloten om de tuin drastisch te veranderen wilde ik perse een vijver in de tuin en die is er dus ook gekomen!

 

Wat voor vissen heb je allemaal in de vijver?

Ik heb verschillende soorten vissen in de vijver. Naast een aantal mooie Koi heb ik ook een diamant steur en een albino steur in de vijver. De albino steur is wel goed te zien op een van de foto’s. Verder nog wat goudvissen, goudwindes en 1 Shubunkin. Als laatste zitten er nog een gestreepte Chinese zuigkarper, wat algeneters en een zonnebaars in. Al met al dus een mooie variatie van vissen.

 

Wat voor visvoer geef jij je vissen?

Ik geef de Koi en de andere vissen SaniKoi Gold met een klein beetje natuurlijk visvoer. De steuren en de gestreepte Chinese zuigkarper geef ik SaniKoi Sturgeon Pro. Deze vissen moeten voer hebben wat naar de bodem zakt.

 

Hoeveel aandacht per week besteed je aan de vijver?

Ik voer de vissen 2 tot 3 keer per dag en dan kijk ik meteen of ik wat opvallende dingen zie. Ik probeer het water 1 keer per 2 weken even te meten en ververst ongeveer 20% van het water eens per 2 maanden. Daarnaast spoel ik elke week even het filter door en verwijder ik wat draadalg. Helaas heb ik last gehad van een reiger en dus heb ik wat voorzorgsmaatregelen moeten regelen door middel van draad langs de vijver. 

 

Wat voor apparatuur heb je allemaal in en rondom je vijver?  

Ik heb eigenlijk al mijn apparatuur van Velda gekocht, op aanraden van het tuincentrum. Ik heb een Clear Control 50 als filter met daarbij een Silenta Pro voor de beluchting. Een Floating Combi Filter voor extra filtratie met leuke kleine fontein en voor de waterval heb ik in het water een High Stream vijverpomp liggen. Als laatste heb ik een Laser Guard gekocht voor bescherming tegen reigers.

Wat doe je allemaal om je vijver en de vissen in de juiste conditie te houden?

Ik test het water 1 keer per 2 weken en probeer toch iedere dag goed naar de vissen te kijken of raar gedrag vertonen. Daarnaast probeer ik ze het beste voer te geven wat er is.

 

Wat mis je nog in of rondom de vijver?

Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik mis. Soms zie ik van die geweldige foto’s voorbij komen met een glazen wand langs de vijver waarmee je de vissen onder water kan zien. Dat vind ik erg gaaf, maar daar is volgens mij ook een Fishdome voor. Ik heb daarnaast wel wat last van vuil en viezigheid in mijn vijver. Dit schep ik er nu uit met een visnet, maar ik kan daar ook wel iets voor kopen, misschien voor volgend jaar.

 

Wij bedanken Marc voor zijn verhaal over zijn vijver en de mooie foto’s die hij ons heeft gestuurd. Wil je nu ook in deze rubriek? Stuur ons dan een privé bericht via onze Facebook pagina of stuur ons een email naar info@velda.nl. Als we je uitnodigen om mee te werken aan deze rubriek, sturen we je als bedankje een leuke attentie.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid