4 redenen om vijververlichting te plaatsen

4 redenen om vijververlichting te plaatsen

Geplaatst op

De avonden worden weer langer én weer warmer. Dat betekent dat het ook na zonsondergang weer heerlijk toeven is bij de vijver. En de bijzondere sfeer rondom je vijver kun je ’s avonds nog vergroten met vijververlichting. Wij geven 4 redenen om vijververlichting te plaatsen.

1. Vijververlichting is sfeerverhogend

Vijververlichting en onderwaterverlichting geven ook na zonsondergang goed zicht op de vissen en de vijverplanten. Het contrast tussen de donkere ruimten en lichtgevende objecten zijn bepalend voor de sfeer rondom je vijver. De sterkte van het licht, de hoek van de bundel, en de totale impact over bepaalde delen van de vijver dragen allemaal bij aan de sfeer die je wilt creëren. Ook onderwaterverlichting is erg sfeervol, er gebeurt namelijk iets bijzonders als licht door water reist. Ook de kleinste rimpel in het water geeft opmerkelijke schaduwen aan het oppervlak. Je kunt ook verlichting aanbrengen in de fontein of waterornament, dat geeft een spectaculair effect. Met vijververlichting kun je ook na zonsondergang optimaal genieten van de vijversfeer.

2. Vijververlichting is veilig

Met vijververlichting voorkom je na zonsondergang natte voeten of zelfs erger. Dankzij vijververlichting zijn de vijver en de vijvercontouren goed zichtbaar. Dit is zeker van belang als de vijver dicht bij het terras of looppad ligt. Zo zorgt vijververlichting voor veiligheid in de tuin en op het terras.

3. Vijververlichting is energiezuinig

De meeste vijververlichting maakt gebruik van moderne LED-verlichting. Dit is duurzaam, gebruiksvriendelijk en heel energiezuinig. Daarnaast gaat LED-verlichting lang mee en werkt het met laagspanning en is daarmee veilig in gebruik.

4. Enorme keuze vijververlichting

Vijververlichting kent veel verschijningsvormen. Van waterdichte LED-strips en spots tot drijvende lichtobjecten en onderwaterverlichting. De keuze is enorm. Ook zijn er speciaal voor vijvers verlichte drijvende plantmanden die zowel boven als onder de waterspiegel schijnen. Of onderwaterverlichting die bestaat uit subtiele LED-bulbs die de reflectie van de sterrenhemel nabootsen. Een subtiele onderwaterverlichting geeft een geweldig lichteffect, zelfs in een kleine terrasvijver. Kortom, er is een enorme keuze in vijververlichting, voor elk budget, elke smaak en elke vijver.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid