Vijveronderhoud april

Vijveronderhoud april

Als de werkzaamheden, zoals die bij vijveronderhoud maart zijn omschreven, nog niet zijn uitgevoerd, wordt het nu de hoogste tijd. Controleer tevens de vijver goed op lekken buiten de vijver.

Vijverplanten

In het voorjaar kun je nieuwe waterplanten en -lelies aanbrengen. Geef bestaande waterlelies een nieuwe voedingsbodem met blauwklei en de moerasplanten kun je nu vermeerderen.

Gebruik voor het oppotten altijd goede plantmanden en de juiste plantaarde. Gebruik nooit tuinaarde. Deze is te rijk aan voedingsstoffen en zorgt daardoor voor een explosieve algengroei. Plaats de moerasplanten eens in van die leuke drijvende plantenmanden voor prachtig begroeide eilandjes in de vijver.

Wateronderhoud

Eind april moet het vijverfilter en de vijverpomp weer worden aangezet. Vervang de oude UV-C lamp om zeker te zijn van een optimalewerking. Niet alleen de planten beginnen vanaf april goed te groeien, ook algengroei kan een probleem gaan vormen. Een sterke draadalgengroei verhindert de groei van zuurstofplanten. Bij draadalgen is er altijd sprake van een hoge pH- en een lage KH-waarde. Je kunt de draadalgen bestrijden met speciale vijverkuurtjes of het installeren van elektronische algenbestrijder.

Vissen

Observeer de vissen goed en let op eventuele ziekteverschijnselen. Als er plekken en zweren aanwezig zijn, is een behandeling met speciale medicijnen aan te raden. Bij watertemperaturen van boven de 10°C kan er naar behoefte weer gevoerd worden. De vissen moeten wel weer op krachten komen. Gebruik daarom een hoogwaardig visvoer.

Uw privacy is belangrijk voor ons

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Lees ons privacybeleid