VeldaFlex

VeldaFlex

Realiseer je vijverdroom met VeldaFlex EPDM-folie
 
VeldaFlex maakt alle vijvers mogelijk!

 

  • 0,75 mm: flexibel en sterk
  • Gemakkelijk zelf aan te brengen
  • Eenvoudig verlijmen met EPDM lijm
  • Ongevoelig voor UV, ozon en vorst
  • Zeer duurzaam en milieuvriendelijk
  • Verwachte levensduur 30 jaar
Een vijver aanleggen is meer dan alleen een gat graven en vullen met water. Om een goede start te maken, zijn een aantal zaken van belang zoals de grootte, de diepte, de bodem en de rand.
 
Vijverontwerp
Met een eigen vijver in de tuin haal je de natuur dichtbij. Libelles, kikkers en vogels zullen vaker je tuin bezoeken in hun zoektocht naar water. Kies daarom een mooie plek, zichtbaar vanuit de woonkamer, bijvoorbeeld in de buurt van het terras. De planten in de vijver hebben voor een goede groei zes uur zonlicht per dag nodig. Vissen hebben een diepwaterzone nodig om te overwinteren. Houd rekening daarmee bij het vijverontwerp. Als de grootte, diepte, vorm en vijverrand bekend zijn, kun je gaan graven!
 
VeldaFlex folie aanbrengen
Bescherm eerst de vijverbodem met een laag vilt. Leg daarna de vijverfolie in het diepste gedeelte van de vijver en rol het langs de wanden omhoog. Probeer de folie zo glad en plooiloos mogelijk aan te brengen, zonder er veel op te lopen. Leg de EPDM-folie niet te strak omdat het door de waterdruk nog naar buiten wordt gedrukt. Verzwaar de folie op de vijverrand met keien, maar snijd de overtollige folie nog niet af. Doe dit pas een paar weken nadat de vijver gevuld is met water.
 
Vullen maar!
Bedek de hele vijverbodem met een paar centimeter substraat voor een gezond vijvermilieu. Voeg gelijktijdig een dosis Bacterial waterzuiverende bacteriën toe voor een razendsnel resultaat. Nu kan de waterkraan open en kan het vullen beginnen. Zet direct de zuurstofplanten in de vijver, daarna de moeras- en drijfplanten. Plaats oeverplanten in begroeiingsmatten voor een mooi begroeide vijverrand. Na zes weken kunnen de eerste vissen worden uitgezet, samen met een Vital vitaminekuur.