Vijverstartpakketten

Startmateriaal voor een vijver

Vijverstartpakketten

  • tot 20.000 liter water
  • tot 20.000 liter water
  • tot 3000 liter water
  • tot 3000 liter water
  • tot 3000 liter water
  • tot 10.000 liter water
  • tot 10.000 liter water
  • tot 10.000 liter water
  • tot 20.000 liter water

Geef je vijver de beste start

Vijverinrichting hoeft helemaal niet moeilijk te zijn met het juiste startmateriaal. Onze jarenlange ervaring met het aanleggen en inrichten van vijvers, in alle vormen en maten, heeft de basis gelegd voor Velda Vijverstartpakketten.
 

Elke vijver krijgt weleens te maken met draadalgen, groen water, slechte plantengroei of zelfs vissterfte. De oorzaak van deze vijverproblemen ligt vaak bij fouten die al bij de aanleg gemaakt zijn.

Slechts een paar simpele vragen leiden tot het ideale pakket voor iedere nieuwe of bestaande vijversituatie.

1Hoeveel liter water bevat de nieuwe of bestaande vijver? 
Kies de capaciteit: tot 3000 liter, tot 10.000 liter of tot 20.000 liter water.
De basis van elk pakket is voldoende substraat, Bacterial, GH Plus, KH Plus en handige teststrips.
 

2Wil je veel vissen of vooral planten? Is er een waterval of hoogteverschil? 
Kies de soort: plantenvijver, vissenvijver of vijver met waterval*
Het juiste Velda filter met UV-C unit en Green Line pomp maakt het pakket compleet voor jouw vijver.

Bepaal hieronder welk pakket geschikt is voor je vijver

Vijverstartpakketten voor vijvers tot 3000 liter klik hier

 

Gegarandeerd helder water
Een tuinvijver is een kleine gecreëerde waterbiotoop waarin de natuurlijke processen gemakkelijk uit balans raken. Beginnen met bodemsubstraat is essentieel voor helder vijverwater. De waterzuiverende bacteriën hechten zich vast aan dit poreuze materiaal en beginnen met de biologische ‘schoonmaak’ van de vijver. Het CO2 en fosfaat wat hierbij vrijkomt, zijn belangrijke voedingsstoffen voor je vijverplanten. Direct extra bacteriën toevoegen stimuleert dit proces. Ook bij bestaande vijvers is het nooit te laat om vijversubstraat uit te strooien, samen met een dosis Bacterial. Dit vormt de basis om ‘helder water’ te kunnen garanderen. Dan groeien de planten goed en blijven de vissen gezond.
 
Vijverwater op peil brengen
Door regelmatig de waterwaarden te testen met de Aqua Test Strips krijg je inzicht in de ontwikkeling van het vijvermilieu. Een handig hulpmiddel daarbij is de Pond Test App voor smartphone of tablet. Na het invullen van de gevonden waarden, krijgt je een overzichtelijke vijverdiagnose en verbetertips van Velda, afgestemd op je eigen vijversituatie. De testresultaten worden bewaard om veranderingen te volgen en problemen te voorkomen. Breng de hardheid op peil, eerst met GH Plus en twee weken later met KH Plus. Als alle waterwaarden op peil zijn en het microleven optimaal functioneert, is er sprake van ‘biologisch evenwicht’ in de vijver.
 
Help de natuur een handje
De basis voor je vijver is nu gelegd, maar besef dat het slechts een kleine kopie is van een natuurlijke waterbiotoop. In de vrije natuur zijn vijvers veel groter, functioneren biologische processen goed, waardoor het water helder en gezond is. Bij een tuinvijver moet je de natuur een handje helpen om de biologische balans te bereiken. Vijverfiltratie biedt uitkomst. De Green Line pomp ligt in de vijver en voert het water naar het doorstroom- of drukfilter. Eerst worden zweefalgen en ziektekiemen gedood door ultraviolet licht; daarna worden de vuildeeltjes verwijderd door de verschillende filtermaterialen. Het gereinigde water stroomt terug in de vijver.
 
Bij aankoop van een Vijverstartpakket garandeert Velda 100% helder water wanneer je de vijver inricht volgens de Voorwaarden voor Helder water. Vul de Helder-water-verklaring in en bewaar de aankoopbon om aanspraak te maken op deze bijzondere garantie van 1 jaar.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid