Pond Heater

Pond Heater

Deze verwarmer biedt de mogelijkheid om de filterinstallatie ook in het winterseizoen te gebruiken. De voordelen hiervan zijn evident, helder water ook in de wintertijd, een stabiel biologisch evenwicht en geen terugslag in het vroege voorjaar, terwijl bij een vorstperiode de vijver plaatselijk ijsvrij blijft.
Voordelen:
  1. Zuurstofvoorziening
    Tijdens een vorstperiode wordt de vijver plaatselijk ijsvrij gehouden, ongeacht de grootte of waterinhoud. De vijver blijft dus voorzien van zuurstof.
  2. Schadelijke gassen verdwijnen
    Door deze ijsvrije opening kunnen schadelijke gassen uit het vijverwater ontsnappen.
  3. Ontwikkeling micro-organismen
    Het water blijft in de winterperiode een fractie warmer dan normaal het geval zou zijn, dit stimuleert de ontwikkeling van microorgansimen.
Deze 3 voordelen zijn van groot belang voor het biologisch functioneren van de vijver.
 
Tip! Het gebruik van de verwarming in Velda filters
De Velda drukfilters en doorstroomfilters hebben de mogelijkheid om een verwarmer aan te sluiten. De speciaal geconstrueerde schroefkap van het verwarmingselement kan eenvoudig en waterdicht in het filter worden geschroefd. Geschikt voor Giant Biofill XL, Giant Biofill sets en Clear Control 50/75/100.
 
De Pond Heater is TÜV gekeurd en heeft een ingebouwde microschakelaar tegen oververhitting. Het wordt geleverd met een tempex drijver en 10 meter kabel.