Pond Heater

De ultieme ijsvrijhouder

Pond Heater

  • KleurAnthraciet

De vijververwarmer biedt de mogelijkheid om de filterinstallatie ook in het winterseizoen te gebruiken. De voordelen hiervan zijn evident, helder water ook in de wintertijd, een stabiel biologisch evenwicht en geen terugslag in het vroege voorjaar, terwijl bij een vorstperiode de vijver plaatselijk ijsvrij blijft.

Voordelen voor de vissen en het biologisch functioneren van de vijver:

  1. Zuurstofvoorziening:
  2. Tijdens een vorstperiode wordt de vijver plaatselijk ijsvrij gehouden, ongeacht de grootte of waterinhoud. De vijver en de vissen blijven dus voorzien van zuurstof.
  3. Schadelijke gassen verdwijnen:
  4. Door deze ijsvrije opening kunnen schadelijke gassen uit het vijverwater ontsnappen.
  5. Ontwikkeling micro-organismen:
  6. Het water blijft in de winterperiode een fractie warmer dan normaal het geval zou zijn, dit stimuleert de ontwikkeling van micro-organsimen.

Tip! Het gebruik van de verwarming in Velda filters

De Velda drukfilters en doorstroomfilters hebben de mogelijkheid om een Pond Heater te installeren. Het verwarmingselement met de speciaal geconstrueerde schroefkap kan eenvoudig en waterdicht in het filter worden geschroefd. Geschikt voor Cross-Flow Biofill, Giant Biofill XL en Clear Control 50/75/100.

 

De Pond Heater is TÜV gekeurd en heeft een ingebouwde microschakelaar tegen oververhitting. Het wordt geleverd met een tempex drijver en 10 meter kabel.

Uw privacy is belangrijk voor ons

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Lees ons privacybeleid