beluchtingsset voor vijvers

Silenta Aerating Set

Silenta Aerating Set

2 years of warranty
  • Geschikt voortot 3000 liter water
  • KleurAnthraciet
  • Vermogen 5 Watt
Vind een verkooppunt

Deze professionele Silenta beluchtingssets met grote capaciteit zorgen voor een efficiënte beluchting van de vijver. Hierdoor is men altijd verzekerd van zuurstofrijk water en een gezond vijvermilieu.

  • Inclusief luchtslang.
  • Met luchtstenen.

Met behulp van de Silenta beluchtingsset kunt u op een eenvoudige manier en voor relatief weinig geld uw vijver beluchten. De hoogwaardige luchtpomp van Europese herkomst geeft veel lucht en heeft een lange levensduur. De bijgeleverde luchtsteen dient u ongeveer 30 cm onder het waterniveau te plaatsen. De luchtpomp moet in ieder geval op een droge plek staan, bijvoorbeeld in een garage.

Voor het verkrijgen van een goed biologisch milieu, waarin vissen en planten prima gedijen, is het voor veel tuinvijvers noodzakelijk een beluchting aan te brengen in het water. Beluchting geeft zuurstof en houdt het water in beweging, waardoor een optimale bacteriële ontwikkeling en een juist evenwicht in de vijver mogelijk wordt.

Tijdens warme zomerse dagen kan de temperatuur van het vijverwater oplopen tot wel 25 °C. Water van deze temperatuur kan tot 30% minder zuurstof bevatten dan water van 10 °C. Vooral als er een groot aantal vissen aanwezig is, kan zuurstoftekort optreden. De vissen bevinden zich bovenin het water, happen naar ’lucht’ en zijn traag in hun bewegingen. Beluchting is dan een goede oplossing.

In de winter komt regelmatig vissterfte voor wanneer tuinvijvers dichtvriezen. Vooral in kleine en ondiepe vijvers is het gevaar groot dat, na bevriezing, verstikking optreedt. Beluchting geeft in de eerste plaats zuurstof, maar voorkomt ook dat de vijver helemaal dichtvriest.

Your privacy is important to us

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Read our privacy policy