Velda, laat uw vijver leven

Alles wat met vijvers te maken heeft, is onze grootste passie. Vijverwater zit bij iedere medewerker van Velda als het ware in het bloed.

Velda stelt zich dan ook tot doel dat vijverbezitters optimaal kunnen genieten van hun vijver. Met vijverproducten van hoogwaardige kwaliteit die gemakkelijk in gebruik zijn. En dat al meer dan 50 jaar.
Over veldaVelda is marktleider in de Benelux en een invloedrijke speler in andere Europese landen. Wij zijn leverancier van een breed assortiment vijverproducten, dat bijdraagt aan een positieve vijverbeleving. Al sinds de oprichting is ‘innovatie‘ een kernwaarde bij Velda. Velda wil vijverbeleving voor iedereen bereikbaar maken. Van een mini vijver op het terras tot fraai aangelegde natuurvijvers of strakke spiegelvijver in de tuin.

Er werken bij Velda zo’n 40 medewerkers. Allen zeer gemotiveerd en in het bezit van veel (vak)kennis, waarmee ze bijdragen aan het succes van Velda. Vanuit de hoofdvestiging in Enschede bevoorraden wij de tuinbranche in Nederland en meer dan 30 landen wereldwijd.

Velda & innovatie

Bij Velda zijn we continu op zoek naar verbeteringen van onze producten. En ook bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën. Al vanaf de oprichting hebben wij ons gericht op het ontwikkelen van producten die de kwaliteit van de vijver verbeteren. Zo ontwikkelden onze ingenieurs al in 2002 een drukfilter met een groot zuiverend vermogen. Om algen te bestrijden en het vijverwater te zuiveren, ontwikkelden wij revolutionaire technieken op basis van mineralisatie of ultraviolette straling. Voor het plantenleven in de vijver is veel ontwikkeld; zoals drijvende planteneilanden en drijvende plantenmanden met ingebouwde verlichting. Ook zijn er diverse producten om vijvervissen te beschermen, variërend van eenvoudige reflectoren tot een hightech ultrasone reigerverschrikker met flitslicht.
Heron-Stop-spin-web

Om het belang van innovatie binnen onze organisatie nog meer te waarborgen, is een eigen researchafdeling opgericht. Hier wordt, naast de vergaande technologische ontwikkeling voor de vijver, ook gekeken naar belevingsproducten voor in en rond de vijver. Zoals sfeerverlichting en een drijvende doorkijkbol om de vissen te bewonderen. Vijvers zijn niet allemaal hetzelfde, maar voor elk vijverprobleem wil Velda een passende oplossing bieden.

Onze historie

De geschiedenis van Velda begint in 1969. Als liefhebber van vissen en aquaria begint Velda-oprichter F. Veldhuis een kleine aquariumwinkel in Enschede. In de loop der jaren werden de activiteiten uitgebouwd en zo werd in 1977 een productiehal naast de winkel in gebruik genomen. Zo werd midden jaren ‘70 de activiteiten uitgebreid met het produceren van aquariumproducten. In 1990 werd de hoofdvestiging van Velda aan De Giem in Enschede gerealiseerd. In het voorjaar van 2011 werd de laatste hand gelegd aan de jongste nieuwbouw, waarmee de totale oppervlakte van het gebouwencomplex nu 21.500 m2 bedraagt. Velda is al meer dan 50 jaar een begrip in vijverbiologie.

Vijverbenodigdheden

Onder de merknaam Velda wordt een assortiment vijverbenodigdheden aangeboden dat zich onderscheidt door kwaliteit i.c.m. gebruiksgemak. Velda wil alle kennis die het heeft overbrengen op andere vijverliefhebbers. Zodat zij, net als wij bij Velda, kunnen genieten van prachtige vijvers die weinig onderhoud nodig hebben. Velda maakt waar wat het belooft: ‘kwaliteit gemaakt met passie voor vijvers’. De laatste jaren heeft Velda ook vijver gerelateerde producten op de markt gebracht die geschikt zijn voor balkon, terras of zelfs binnenshuis. We spelen hiermee in op de wens van consumenten die geen vijver hebben, maar wel de beleving van water ambiëren.

 

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid