actieve absorptiekool voor biologische filters

Activated Filter Carbon

Activated Filter Carbon

  • KleurZwart
Vind een verkooppunt

Filter Carbon Active is actieve filterkool voor alle vijverfilters.

  • Filtert fijne vuildeeltjes
  • Verwijdert geur- en kleurstoffen
  • Snel weer helder vijverwater

Aktieve filterkool is zeer poreus materiaal dat ongewenste stoffen uit het water absorbeert. Door een zeer groot intern oppervlak is de absorptie optimaal.

In het vijverfilter is een combinatie van diverse filtermaterialen het meest effectief. Plaats de filterkool als laatste medium in het filtratieproces. Vul het net met filterkool, spoel het goed uit en plaats het in het filter. Contoleer het materiaal op verzadiging en vervang het dan.

Filtratie van het vijverwater kan zowel langs mechanische als biologische weg. De werking van mechanische filtratie berust op het verwijderen van organische en anorganische vuildeeltjes evenals geur- en kleurstoffen. Het principe van biologische filtratie is om door middel van micro-organismen een betere en snellere omzetting te verkrijgen van organische bestanddelen. De Velda filtermaterialen staan garant voor een uitstekende waterfiltratie.

Filtermaterialen bepalen de kwaliteit van het filter

Niet het filter, maar de filtermaterialen bepalen de kwaliteit van de filtratie. Mechanisch filtermateriaal houdt het vuil tegen, maar kan geen afvalstoffen afbreken. Biologische filtermaterialen zetten de afvalstoffen wel om, maar houden het vuil niet tegen. Daarom is een combinatie doorgaans het beste. Bijvoorbeeld als volgt:

  1. Watten of filterschuim dat grove vuildeeltjes verwijdert
  2. Actieve vijverkool, dat geur- en kleurstoffen absorbeert
  3. Dragermateriaal voor de aanhechting van micro-organismen, zoals substraten of biofilterballen

Your privacy is important to us

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Read our privacy policy