versnelt het ontstaan van een biologisch evenwicht

Bacterial

Bacterial

  • Geschikt voorvoor 5000 liter water
  • KleurWit
  • Geschikt voorvoor 20.000 liter water
  • KleurWit
  • Geschikt voorvoor 100.000 liter water
  • KleurWit
Vind een verkooppunt

Bacterial bevat nitrificerende bacteriecultures in vriesdroge vorm. Indien een verpakking Bacterial van 50 ml aan het vijverwater wordt toegevoegd, ontstaan er binnen 24 uur ca. 20 miljard in hoofdzaak nitrificerende bacteriën. Hoewel zeer nietig qua afmeting en voor het menselijke oog onzichtbaar, zijn deze bacteriën voor nagenoeg iedere vorm van leven op aarde onontbeerlijk.

Leverbaar in verpakking van 50, 200 en 1000 ml.

Een tuinvijver is een kleine gecreëerde waterbiotoop waarin natuurlijke processen gemakkelijk uit balans raken. Beginnen met bodemsubstraat is essentieel voor helder vijverwater. De waterzuiverende bacteriën hechten zich vast aan dit poreuze materiaal en beginnen direct met de biologische ‘schoonmaak’ van de vijver. Het CO2 en fosfaat wat hierbij vrijkomt, zijn belangrijke voedingsstoffen voor vijverplanten. Extra bacteriën toevoegen stimuleert dit proces. Ook bij bestaande vijvers is het nooit te laat om vijversubstraat uit te strooien, samen met een dosis Bacterial.

Dit vormt de basis om helder water te kunnen garanderen. Dan groeien de planten goed en blijven de vissen gezond. In een verpakking Bacterial zitten miljarden nitrificerende bacteriën die, toegevoegd aan water, direct actief worden. In elk seizoen heeft dit een gunstig effect op de vijver.

Adviseer om 4 keer per jaar een nieuwe dosis Bacterial te gebruiken. Gunstige gebruiksmomenten voor de vijver zijn:

– bij een nieuwe vijver of filterinrichting,

– na waterverversing,

– na schoonmaak van de filtermaterialen,

– na gebruik van anti-algmiddelen en vismedicijnen,

– bij een hoog nitraatgehalte,

– bij slibvorming op de vijverbodem,

– als de waterplanten slecht groeien,

– als er algen ontstaan.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid