De vijver van…. Han Hubers

Geplaatst op

De vijver van Han Hubers.

In onze nieuwe rubriek “De vijver van” laten we graag een echte vijverliefhebber aan het woord. Deze keer bespreken we de vijver van Han Hubers uit Gendt. Han is een echte vijverliefhebber en ook een trouwe volger van onze Facebook pagina. We stelden Han een aantal vragen over zijn vijver en zijn vissen en daarnaast stuurde hij ons ook een paar prachtige foto’s van zijn vijver op.

 

Kun je je even kort voorstellen?

Mijn naam is Han Hubers, 25 jaar oud en woon samen met mijn vrouw in Gendt (Nederland). Wij hebben een vijver van 15.000 Liter.

Hoe lang heb je de vijver al?

Wij hebben de vijver nu ongeveer 4 jaar.

Waarom heb je destijds gekozen voor een vijver?

Van kinds af aan hebben mijn ouders in verschillende tuinen altijd vijvers gehad. Toen ik samen ging wonen was de keuze gauw gemaakt in onze eigen tuin zou ook een vijver komen te liggen. Voor mij is het puur genieten als ik bij de vijver kan zitten.

 

Wat voor een vissen heb je allemaal in de vijver?

KOI-karpers variërend tussen de 15 CM tot 65 CM. Ook zwemmen er 2 grote Steuren in onze vijver.

 

Wat voor visvoer geef jij je vissen?

Zelf gemengd voer met onder andere: kleurvoer, groeivoer en probiotica-voer

 

 

Hoeveel aandacht per week besteed je aan de vijver?

Meerdere keren op de dag werp ik een blik in de vijver en voer ze regelmatig. In het weekend pleeg ik onderhoud doormiddel van het schoonmaken van het filter en skimmer, Algen verwijderen. Hiermee ben ik +/- 2 uur mee druk.

 

Wat voor apparatuur heb je allemaal in en rondom je vijver?

Ik heb de volgende producten allemaal in en rond mijn vijver: vuilwaterpomp 10.000 Liter, 2 luchtpompen, UV-Lamp 55 Watt, Vortex drie kamer filter en een Skimmer.

 

Wat doe je allemaal om je vijver en de vissen in de juiste conditie te houden?

Het water van de vijver testen wij wekelijks. Bij het verversen van het water voegen wij melkzuur toe. Als de vissen apart gedrag vertonen gaan wij hiermee naar de KOI-dokter. Standaard gaan wij elke twee maanden met een vis naar de dokter, ook al lijkt er niks te zijn.

Wat mis je nog in of rondom de vijver?

Op dit moment zijn wij zeer tevreden met onze prachtige vijver!

 

Wij bedanken Han voor zijn verhaal over zijn vijver en de mooie foto’s die hij ons heeft gestuurd. Wil je nu ook in deze rubriek? Stuur ons dan een prive bericht via onze Facebook pagina. Als we je uitnodigen om mee te werken aan deze rubriek, sturen we je als bedankje een paar leuke producten op!

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid