De vijver van…. Robin Okken

Geplaatst op

“De vijver van” is een nieuwe rubriek waarbij wij graag een vijverliefhebber aan het woord willen laten en daarbij laten we ook een aantal foto’s zien van de vijver.  De eerste vijver die we laten zien is de vijver van Robin Okken uit Hoogeveen. We hebben Robin een aantal vragen gesteld en hij heeft ons een paar mooie foto’s gestuurd van zijn vijver. Hieronder zijn verhaal!

Hoe lang heb je de vijver al?

“Ik heb de vijver nu ongeveer een jaar! Ik ben vorig jaar verhuisd en in mijn nieuwe tuin deze vijver gemaakt.”

 

Waarom heb je gekozen voor een vijver?

“Ik ben een enorme vijverliefhebber en daarom heb ik ervoor gekozen om een vijver te bouwen in de tuin.”

 

Wat voor vissen heb je in de vijver?

“Ik heb allerlei verschillende soorten Koi in de vijver.  Daarnaast ook Koi van verschillende afmetingen, zoals je op de foto’s kunt zien.”

 

Wat voor voer geef jij je Koi?

“Ik geef de Koi Sanikoi en daarnaast ook Takesumi.”

 

Wat voor filter heb je achter je vijver geplaatst?

“Er zit een 3 kamer filter achter de vijver met daarbij een UV unit van 55 Watt. Daarbij heb ik nog een sterke pomp die het water langs de UV lamp pompt en via het filter weer in het water terecht laat komen. Dit kun je ook op de foto zien.”

 

Hoeveel aandacht besteed je aan de vijver?

“Ik houd mijn vissen elke dag in de gaten. Zeker omdat het nog een vrij nieuwe vijver is. Ik meet elke dag de watertemperatuur en daarnaast bekijk ik in wat voor conditie de vissen zijn. Dit noteer ik allemaal in een logboek om ervoor te zorgen dat de vissen in de allerbeste conditie zijn.”

Hieronder vinden we nog een paar foto’s van de vijver van Robin Okken. Je kan zien dat hij om zijn vijver te beschermen tegen reigers en katten er een geraamte op legt.

Wil je ook graag in de rubriek “De vijver van” komen? Stuur ons dan een bericht via Facebook of stuur een e-mail naar info@velda.nl. Je krijgt dan van ons een mooi zak Sanikoi visvoer.

 

 

 

 

 

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid