verhoogt snel de GH-waarde van vijverwater

GH Booster

GH Booster

  • Geschikt voorvoor 8000 liter water
  • Geschikt voorvoor 20.000 liter water
  • Geschikt voorvoor 40.000 liter water
  • Geschikt voorvoor 120.000 liter water
Vind een verkooppunt

Snelle GH booster voor vijvers!

Ons land krijgt steeds vaker te maken met hevige regenbuien, waardoor de waterhardheid van je vijver snel afneemt. Voor de vijver belangrijke mineralen ontbreken in regenwater, maar met een boost van de GH-waarde is de waterkwaliteit snel weer op peil. Zorg ervoor dat je altijd een emmer GH Booster bij de hand hebt en gebruik het na iedere plensbui.

Een hoeveelheid van 500 ml is voldoende om de GH-waarde van 4000 liter vijverwater te verhogen met 4 °DH. De benodigde hoeveelheid GH Booster eerst oplossen in een ruime hoeveelheid water en dan over de vijver verdelen. Draag handschoenen en was uw handen grondig na het werken met dit product.

Zacht vijverwater met een GH-waarde (ook wel totale hardheid genoemd, uitgedrukt in DH) lager dan GH 5 °DH kan gemakkelijk verzuren. Voortdurende regenval versterkt dit proces. Vooral in het najaar en de winter kan vissterfte het gevolg zijn. Ook de groei en ontwikkeling van zuurstofplanten (zoals waterpest, hoornblad en fonteinkruid) worden bij een te lage GH-waarde geremd. GH Booster vehoogt snel de GH-waarde van het vijverwater.

Een gezond en stabiel vijvermilieu heeft een totale hardheid van GH 8 tot 12 °DH.

Regelmatige controle (4 à 5 keer per jaar) van de GH-waarde is dan ook gewenst.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid