verhoogt de GH-waarde en de KH-waarde

Duo GH/KH Plus

Duo GH/KH Plus

  • Geschikt voorvoor 10.000 liter water
Vind een verkooppunt

Duo GH/KH Plus verrijkt het vijverwater met mineralen en verhoogt de GH- en KH-waarde voor een stabiel vijvermilieu en een goede plantengroei. Een te lage waterhardheid stagneert

de plantengroei in de vijver en kan verzuring veroorzaken. Controleer regelmatig de waterwaardes en breng ze op peil. GH-waardes tussen 8° en 12°DH en KH-waardes tussen 6° en 8°DH zijn ideaal voor de vijver. De micro-organismen en zuurstofplanten zoals waterpest, hoornblad en fonteinkruid ontwikkelen zich dan goed.

De GH-waarde, uitgedrukt in Duitse Hardheidsgraden, is de gezamenlijke hardheid van het water en wordt gevormd door calcium- en magnesiumsulfaten. De KH-waarde, uitgedrukt in Duitse Hardheidsgraden, is de carbonaathardheid van het water en wordt ook wel het zuurbindende vermogen genoemd. Carbonaat ontstaat door binding van vrij koolzuur (CO2) aan calcium en magnesium.

De verpakking van 1000 ml is voldoende voor 10.000 liter vijverwater. 

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid