Vijveronderhoud

Als je een vijver in je tuin hebt moet je die zo nu en dan onderhouden. En afhankelijk van het jaargetijde verschilt het vijveronderhoud van tijd tot tijd. In het voorjaar en de zomer is er veel vijver onderhoud te doen. Nieuwe planten, de vissen voeren, het water helder maken en houden, etc. In de herfst en winter gaat het er vooral om de vijver leefbaar te houden. Afgestorven plantendelen en ingewaaid blad verwijderen voordat ze de hele winter op de bodem van je vijver liggen. En in de winter de vijver niet laten dichtvriezen zodat de vissen en andere vijverbewoners de winter overleven.

Vijveronderhouden is watertesten

vijverwater testen onderdeel van vijveronderhoudRegelmatig het vijverwater testen helpt je bij het op de juiste manier onderhouden van je vijver. Er zijn hiervoor verschillende vijvertestsets verkrijgbaar. Zo kun je je vijver vrij houden van algen. En mocht het water toch een keer groen worden, dan zijn er verschillende oplossingen om je vijver weer algenvrij en helder te maken. Goede bacteriën spelen hierbij een belangrijke rol.

Wil je weten welk vijveronderhoud je door het jaar heen kunt verrichten? Kijk dan naar onze vijverkalender. Hierin geven we per maand of periode aan welk onderhoud jouw vijver nodig heeft.