Bruinalg

De bruinalg die in vijvers groeien vormen een stevig vastgehechte bruine laag aan de vijverwandenDe bruinalg die in vijvers groeien vormen vaak een stevig vastgehechte bruine laag aan de vijverwanden. Bruinalgen hebben erg weinig voedingsstoffen nodig en hechten zich met calcium aan de wanden van de vijver. Ze hebben ook weinig licht nodig en kunnen in diep water leven.

Bruinalg verwijderen

Wanneer je je vijver vrij wilt maken en houden van Bruinalg, dan kun je onderstaande tips opvolgen:

  • Verwijder de bruinalgen en zorg voor voldoende verlichting, tussen 8-10 uur per dag.
  • Haal al het rotte materiaal uit je vijver en plaats snelgroeiende zuurstofplanten.
  • Test het water op de pH-waarde, is deze te hoog (pH 9 tot pH 10), voeg dan CO2 toe om de waarde te verlagen. Of leg een beetje turf in je filter, dit heeft invloed op de zuurgraad van het water en daarmee je pH-waarde.
  • Plant snelgroeiende onderwaterplanten.

Als ’s morgens vroeg de pH-waarde relatief laag is (pH 7 – 8) en ’s avonds relatief hoog (pH 8 – 9) dan functioneert het vijvermilieu, zullen de planten goed groeien en zal het water helder zijn.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid