Lekke vijver repareren

vijver reparatie aan vijverfolie VeldaWanneer je vijver lek is en water verliest, is het zaak dit snel te repareren. De oorzaken van een lek in je vijver of vijverfolie zijn legio. Denk maar eens aan een scherp puntje dat een klein gaatje in de folie heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld door een reiger. Of aan het verschuiven van een leiding door een kleine grondverzakking. In de meeste gevallen kun je lekkage aan je vijver niet voorkomen, vijver reparatie is het devies. Een lekkage bij een vijver kan zich op meerdere plekken voordoen:

  • In de vijverfolie
  • In een aan- of afvoer leiding
  • Bij de aansluiting tussen de leiding en de pomp of het filter.

Vijverlek opsporen en een vijver reparatie uitvoeren

Het opsporen en vinden van een lek in je vijver is vaak een lastige klus. Het water zal bij lekkage zakken tot een bepaald niveau. Als je dan de waterspiegel op dat niveau waar het blijft staan afspeurt, moet je op die lijn het lek kunnen vinden. Als het lek is opgespoord is het vrij eenvoudig te repareren met een reparatie setje. Ook kan het zijn dat een waterval of beekloop water verliest waardoor het waterniveau van de vijver snel zal zakken. Controleer daarom ook deze vijverelementen en repareer desgewenst het lek.

Let op! Planten aan de rand van een vijver die in het water hangen kunnen ook effect hebben op de waterstand van je vijver. Deze planten kunnen tijdens de zomermaanden het waterniveau van de vijver behoorlijk laten zakken zonder dat de vijver lek is.

Your privacy is important to us

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Read our privacy policy