Lekke vijver repareren

vijver reparatie aan vijverfolie VeldaWanneer je vijver lek is en water verliest, is het zaak dit snel te repareren. De oorzaken van een lek in je vijver of vijverfolie zijn legio. Denk maar eens aan een scherp puntje dat een klein gaatje in de folie heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld door een reiger. Of aan het verschuiven van een leiding door een kleine grondverzakking. In de meeste gevallen kun je lekkage aan je vijver niet voorkomen, vijver reparatie is het devies. Een lekkage bij een vijver kan zich op meerdere plekken voordoen:

  • In de vijverfolie
  • In een aan- of afvoer leiding
  • Bij de aansluiting tussen de leiding en de pomp of het filter.

Vijverlek opsporen en een vijver reparatie uitvoeren

Het opsporen en vinden van een lek in je vijver is vaak een lastige klus. Het water zal bij lekkage zakken tot een bepaald niveau. Als je dan de waterspiegel op dat niveau waar het blijft staan afspeurt, moet je op die lijn het lek kunnen vinden. Als het lek is opgespoord is het vrij eenvoudig te repareren met een reparatie setje. Ook kan het zijn dat een waterval of beekloop water verliest waardoor het waterniveau van de vijver snel zal zakken. Controleer daarom ook deze vijverelementen en repareer desgewenst het lek.

Let op! Planten aan de rand van een vijver die in het water hangen kunnen ook effect hebben op de waterstand van je vijver. Deze planten kunnen tijdens de zomermaanden het waterniveau van de vijver behoorlijk laten zakken zonder dat de vijver lek is.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid