Vincia

Natuurlijke grondstoffen voor vijveroplossingen

Vincia zoekt naar grondstoffen met een natuurlijke werking en hergebruik van restproducten. Zo worden er oplossingen gevonden voor veelvoorkomende vijverproblemen zoals bodemslib, algvorming en een slechte waterkwaliteit. Vincia producten zijn 100% natuurlijk en hebben een minimale milieubelasting.

Kalk uit zee
Langs zeekusten vormen zich lagen kalk van doordrenkte zeealgen. Deze natuurkalk bevat mineralen uit het zeewater en is zeer rijk aan calcium, magnesium en sporenelementen.
Maërl lost langzaam op en verhoogt de GH- en KH-waarde van het vijverwater.

Maërl

Natuurproduct in poedervorm voor helder water. Verhoogt de waterhardheid en activeert de bacteriële ontwikkeling. Verkrijgbaar in 700, 1800, 3300 en 7500 g voor 20.000 tot 200.000 liter vijverwater.
Meer info over Maërl

 

 


Maërl Crystal

Natuurproduct in korrelvorm voor helder water. Verhoogt de waterhardheid en activeert de bacteriële ontwikkeling. Verkrijgbaar in 1500 en 3600 g voor 20.000 en 50.000 liter vijverwater.
Meer info over Maërl Crystal

 

 


Natuurkalk met mineralen
Een restproduct van de drinkwaterproductie is de kalkkorrel die ontstaat als het water onthard wordt en een kalklaagje achterlaat om zandkorrels. Net als bij je gazon, helpt kalk in de vijver om het bodemslib om te zetten in voeding voor waterplanten.

Sludge Cleaner

Natuurproduct dat vijverbodemslib verwijdert. Breekt organisch bezinksel af en voorkomt verzuring van de bodem. Verkrijgbaar in 1700 en 4250 g voor 10 m2 en 20 m2 vijveroppervlak.
Meer info over Sludge Cleaner

 

 


Gemodificeerd kleiproduct
Door de natuurklei bentoniet te verrijken met het aardmetaal lanthaan ontstaat een kleiproduct dat naar de bodem van de vijver zinkt en fosfaat absorbeert. Zo wordt een belangrijke voedingstof ontnomen en stopt de ontwikkeling van ongewenste organismen in de vijver.

Pond Cleaner

Natuurlijke vijverschoonmaak. Bindt fosfaat in het vijverwater; het neemt voedingsstoffen weg. Verkrijgbaar in 1000 g voor 20.000 liter vijverwater.
Meer info over Pond Cleaner

 

 


Fosfaatrijke meststof
Rioolwater bevat waardevolle stoffen voor de plantengroei. Met deze wetenschap heeft Vincia een voedingstablet gemaakt van het restproduct van waterzuiveringsinstallaties. Dit hergebruik is belangrijk nu de natuurlijke winning van fosfaat afneemt door schaarste.

Aqua Plant Tabs

Natuurlijke voedingsstof voor vijverplanten, langdurige werking. Milieuvriendelijk restproduct van waterzuivering. Verkrijgbaar in 135 g en 400 g.
Meer info over Aqua Plant Tabs

 

 


Hoogveenturf geperst in korrels
Turf, toegevoegd aan water, zorgt voor een gezonde leefomgeving voor vissen en planten in de vijver. De humuszuren die vrijkomen verlagen op natuurlijke wijze de pH-waarde van het water. De hoogveenturf is geperst in korrels en handig in gebruik.

Toru-Active

Hoogveenturf in korrelvorm natuurlijke pH-verlaging door humuszuren, verbetert het vijvermilieu. De turf is geconcentreerd en in ‘pellets’ geperst. Verkrijgbaar in 2100 g voor 5000 liter vijverwater.
Meer info over Toru-Active

 

 


Gerstestro geperst in korrels
Gerst kennen we als grondstof voor bier en veevoer. Ook de strohalmen hebben een nuttige werking voor de vijver. Tijdens het ontbindingsproces van gerstestro neemt het fosfaatgehalte in het water af en wordt ongewenste
organische ontwikkeling op natuurlijke wijze geremd.

Toru-Stroh

Gerstestro en hoogveenturf voorkomt een troebelvrije vijver. Het activeert het microleven en verlaagt de pH. Verkrijgbaar in 2600 g voor 10.000 liter vijverwater
Meer info over Toru-Stroh

 

 


Strobinol

Gerstestro voor een troebelvrije & heldere vijver. Het activeert het microleven in de vijver. Verkrijgbaar in 1500 g voor 6000 liter vijverwater.
Meer info over Strobinol 

 

 


Kies voor Vincia als je liever natuurlijke middelen gebruikt.

  • Heb je een zwemvijver of drinkt je hond of kat weleens uit de vijver?
  • Vincia natuurproducten zijn 100% biologisch afbreekbaar en veilig voor iedereen.

Blijf op de hoogte van de VINCIA producten en

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid