Wat te doen met draadalgen in de vijver?

Groene draadalgen zijn in feite ook waterplanten, maar met een eenvoudige structuur. Ze kunnen echter enorm woekeren en binden daarbij hoeveelheden voedingsstoffen.

Oplossing voor de lange termijn is het aanbrengen van meer moerasplanten en waterlelies: bedek het wateroppervlak voor 30-40% met drijfplanten. De waterplanten absorberen de voedingsstoffen, waardoor de algen minder zullen groeien. Zorg ervoor dat de totale hardheid (GH-waarde) van het water ten minste 12 °DH is. Verwijder regelmatig en zoveel mogelijk de draadalgen uit de vijver. Naarmate het plantenbestand groeit en in omvang toeneemt, zal de groei van de draadalg verminderen: de primaire groei van deze algen wordt na verloop van tijd overgenomen door de groei van de waterplanten.Groene vijver helder makne

Last van een groene vijver, en nu?

Heb je last van een groen vijver? Lees dan ook ons blog “Hoe krijg ik mijn vijver weer helder“.  In dit blog geven wij meer informatie over het helder krijgen van een groene vijver. Niets is namelijk zo vervelend als een groene vijver. Het is daarnaast erg belangrijk om de waterwaarden goed in de gaten te houden. Speciaal hiervoor heeft Velda een app ontwikkeld. In deze app kun je de waarden van het vijverwater opslaan en tevens krijg je advies als de waardes niet zijn zoals ze moeten zijn. Klik op de link voor meer informatie over deze Velda Pond Test App.

Heb je nog meer vragen over de vijver, kijk dan even op onze veelgestelde vragen pagina of stel je vraag via onze Facebook pagina.

 

Groen vijver helder maken

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid