Spiegelvijver, een strakke vijver

De naam zegt het eigenlijk al, ‘spiegelvijver’, ze zijn zo glad als spiegels. Vaak bestaan ze uit strakke vormen en zijn ze heel ondiep. Op die manier werkt de weerspiegeling van zon en wolken het best. Voordeel van zo’n reflectie is dat het de tuin veel groter doet lijken, net als bij een spiegel in een winkel bijvoorbeeld.

Spiegelvijver aanleggen

Spiegelvijvers zijn meestal rechthoekig en strak afgewerkt met een rand van bijvoorbeeld hardsteen. Net als alle strakke vijvers. Het is bij dit type vijver belangrijk dat alle leidingen en kabels van bijvoorbeeld vijververlichting of filtering, netjes weggewerkt zijn.

Er gaat maar weinig water in spiegelvijvers en een grote filterinstallatie is niet nodig. Ook hoef je geen vissen te kopen. Die maken alleen maar rimpels in het water. Spiegelvijvers zijn daardoor een stuk goedkoper dan normale diepe vijvers.

Onderhoud van een spiegelvijver

Bij spiegelvijvers is helder water van het grootste belang. Vuiligheden, zoals algen, verstoren de spiegelende functie van het water. Het ondiepe water van spiegelvijvers warmt erg snel op en koelt ook weer razendsnel af. Hierdoor ontstaan algen en heb je al snel een groene bak. Met een UV-C Filter of andere algbestrijding wordt het vijverwater snel weer helder en algenvrij. Verder heb je met een spiegelvijver relatief weinig onderhoud.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid