Vissen TBC

Vissen TBC, ook wel vistuberculose genoemd, is een verzamelnaam voor veelal chronische bacteriële infecties, die door verschillende bacteriën kunnen worden veroorzaakt. Vistuberculose verzwakt de vis, waarna meestal andere ziekteverwekkers voor de dood van de vis zorgen. Met vistuberculose besmette vissen zijn te herkennen aan uitpuilende ogen en een ingevallen buik. Ook kunnen ze sloom gaan zwemmen en minder eetlust krijgen. Het is altijd verstandig zieke vissen in quarantaine te plaatsen buiten de vijver.

Vissen TBC behandelen

Helaas is vistuberculose niet te behandelen. Vaak zit er niets anders op dan de besmette vissen te euthanaseren. Vistuberculose wordt vaak veroorzaakt door een vervuilde bodem. Af en toe nieuw vijversubstraat toevoegen werkt preventief. Verwijder ook regelmatig het overtollige bodemslib. Er zijn ook middelen te koop om het bodemslib op een natuurlijke manier af te breken.

Uw privacy is belangrijk voor ons

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Lees ons privacybeleid