Vissen TBC

Vissen TBC, ook wel vistuberculose genoemd, is een verzamelnaam voor veelal chronische bacteriële infecties, die door verschillende bacteriën kunnen worden veroorzaakt. Vistuberculose verzwakt de vis, waarna meestal andere ziekteverwekkers voor de dood van de vis zorgen. Met vistuberculose besmette vissen zijn te herkennen aan uitpuilende ogen en een ingevallen buik. Ook kunnen ze sloom gaan zwemmen en minder eetlust krijgen. Het is altijd verstandig zieke vissen in quarantaine te plaatsen buiten de vijver.

Vissen TBC behandelen

Helaas is vistuberculose niet te behandelen. Vaak zit er niets anders op dan de besmette vissen te euthanaseren. Vistuberculose wordt vaak veroorzaakt door een vervuilde bodem. Af en toe nieuw vijversubstraat toevoegen werkt preventief. Verwijder ook regelmatig het overtollige bodemslib. Er zijn ook middelen te koop om het bodemslib op een natuurlijke manier af te breken.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid