Buikwaterzucht

Buikwaterzucht bij koi, goudvissen of andere vijvervissen is te herkennen aan de opgeblazen buik. Daarnaast gaan de schubben van de vis uitstaan, krijgt de vis evenwichtsproblemen en kunnen de ogen uit gaan puilen. De ziekte wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie, een tumor of nierfalen. Slechte waterkwaliteit kan een oorzaak zijn.

Buikwaterzucht behandelen en voorkomen

Buikwaterzucht behandelen kan met een combinatie van speciale medicijnen. Is de ziekte is een vergevorderd stadium, dan is genezing niet meer mogelijk. Dit is te herkennen aan het sterk afwijkend gedrag. De vis gaat in een hoekje zitten, zwemmen gaat bijna niet meer, en heeft een hele dikke bolle buik.

TIP! van Velda

Het is verstandig om de zieke vijvervissen altijd in quarantaine te plaatsen buiten de vijver. Ook bij niet besmettelijke ziektes.

Verstandig is het om de zieke vis altijd in quarantaine te plaatsen buiten de vijver.

Een belangrijke oorzaak van buikwaterzucht kan een slechte waterkwaliteit zijn. Eventueel door een teveel aan vissen in de vijver. Meet daarom regelmatig de kwaliteit van het vijverwater. Een goed filter, voorzien van actieve kool zorgt voor een betere waterkwaliteit, omdat de actieve kool allerlei microfijne stofdeeltjes uit het water kan zuiveren. Ook verschillende ziekteverwekkers worden ermee uitgefilterd.

Uw privacy is belangrijk voor ons

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Lees ons privacybeleid