Vierkante vijver

Een van de meest gekozen en simpelste vorm voor een vijver is de vierkante vijver. Het is een vorm die niet in elke tuin past of staat. Wanneer je een erg natuurlijke tuin hebt kun je beter een andere vorm overwegen. De vierkante vijver vind je meestal terug in een strak ontworpen tuin. Deze vijver is makkelijk aan te leggen en het voordeel is dat  je vanaf de rand makkelijk direct de diepte in kunt. Hierdoor wordt dit model vijver vaak gebruikt wanneer je weinig ruimte hebt, maar toch een diepe vijver wilt. Bijvoorbeeld i.v.m. de soort vissen die je wilt houden.

Nadeel van de vierkante vorm is dat je steeds vuilophoping in de hoeken krijgen. Deze ophoping van vuil is dan niet bevorderlijk voor de vissen. Een te hoge nitriet- en ammoniakgehalte kan dan ontstaan. Je kunt dit oplossen door bijvoorbeeld in de hoeken vierkante drijvende plantmanden te plaatsen. Hiermee kun je de hoeken sfeervol opvullen en voorkom je vuilophoping.

Een vierkante vijver of strakke vijver kun je passend omranden met een strakke vijverrand. Natuursteen is zeer geschikt voor zo’n strakke randafwerking.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid