Ronde vijver

De vorm die we aan onze vijver geven heeft meestal te maken met persoonlijke smaak en de vormgeving van de rest van de tuin. Bij een ronde vijver is het mooi als de ronde vorm ook elders in de tuin opduikt. Voor een zuiver cirkelvormige vijver kun je het beste kiezen voor een voorgevormde vijver of vijverbak. Het is erg moeilijk om een vijver met een ronde vorm van vijverfolie aan te leggen. Een ronde bekisting voor een betonvijver is evenmin eenvoudig.

Randafwerking ronde vijver

De randafwerking van een vijver met een ronde vorm vergt ook iets meer creativiteit. Vijverturf of stapstenen zijn wel geschikt als randafwerking. Een groot voordeel van een vijver met een ronde vorm is dat je geen problemen van vuil ophoping in de hoeken hebt.

Your privacy is important to us

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Read our privacy policy