Sarasa

Sarasa, de populairste onder de goudvissen

De Sarasa goudvis is door zijn prachtige kleurstelling een van de meest populaire vijvervissenDe Sarasa is door zijn prachtige kleurstelling een van de meest populaire vijvervissen. De vis jaagt op insecten aan de oppervlakte van het water en laat je vijverplanten met rust. Het zijn sterke vissen die zelden ziek zijn en kunnen wel 15 tot 25 jaar oud worden. De Sarasa goudvis is een gekweekte variant van de gewone goudvis. De vissen hebben een rode grondkleur met witte vlekken en een enkelvoudige staart.

 

Er zijn ook varianten met een witte grondkleur met rode vlekken. Door de intens rood kleur van Sarasa’s doen ze enigszins aan de Kohaku Koi denken. Onder de juiste omstandigheden kunnen de vissen wel twintig centimeter lang worden. Sarasa’s  zijn niet al te duur, sterk en winterhard. Logisch dat het de populairste vijvervis is.

Houdt Sarasa’s in een groepje van minimaal vijf vissen en niet meer dan vijf vissen per kubieke meter water (1000 liter).

Tips en adviezen

Wil je meer informatie over tips over de vijver? Volg ons dan via Facebook of lees onze blogs met heel veel leuke adviezen.

TIP! van Velda

Houdt Sarasa’s in een groepje van minimaal vijf vissen en plaatst niet meer dan vijf vissen per 1000 liter water. Let erop dat de vijver minimaal 100 cm diep is

De vijver moet minimaal 100 cm diep zijn om de temperatuur in de vijver zo constant mogelijk te houden zodat de vissen ook kunnen overwinteren. De Sarasa kan met alle andere soorten vijvervissen samen gehouden worden. De vissen houden van licht verteerbaar voedsel. Er is speciaal licht verteerbaar voer ontwikkeld voor goudvissen.

De vissen zijn een geliefde prooi voor bijvoorbeeld reigers en katten. Er zijn verschillende diervriendelijke oplossingen om je goudvis te beschermen tegen deze en andere jagers.

Algemene gegevens Sarasa goudvis

Naam: Sarasa
Lengte: Tot 20 cm
Uiterlijk: Wit met oranje vlekken
Leeftijd: 15 tot 25 jaar
Voer: Licht verteerbaar kwalitatief hoogwaardig voer met vitamines en mineralen
Vijver: Minimaal 100 cm diep, Sarasa’s planten zich snel voort, plaats ze minimaal in een groep van 5 vissen
Bescherming:  Noodzakelijk!

Facebook

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en geen enkele actie meer missen? Like dan onze Facebookpagina en blijf ons volgen. Je kan hier ook je vragen stellen over de vijver of vissen en wij beantwoorden ze graag.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid