Vijverrand hardsteen

Er zijn verschillende soorten hardsteen om je vijverrand mee te maken. Naast graniet zijn dat Chinees hardsteen en Vietnamees Bluestone.

Chinees hardsteen

Chinees hardsteen is veruit het meest populaire natuursteenproduct van de laatste jaren. Deze compacte grijs/blauwe kalkstenen zijn miljoenen jaren geleden gevormd. Het wordt gekenmerkt door de talloze fossielen en spots (vlekken) die zich in de steen aftekenen. Chinees hardsteen is uitstekende kwalitatief en mooi van kleur. Bovendien heeft het een tijdloos karakter, en is het toepasbaar bij veel type vijvers. Door afzetting van kalk zal chinees hardsteen zichzelf herstellen bij kleine beschadigingen. Vlekken en oppervlakkige krassen zullen vanzelf verdwijnen. In de loop der jaren zorgt de afzetting van kalk voor het vergrijzen van het product.

Vietnamees Bluestone vijverrand

Een mix van grijs en blauw typeert deze Vietnamese steen. Ze krast amper en na verloop van tijd wordt deze kalksteen iets lichter waardoor een mooie verouderde uitstraling ontstaat. De mooie kleuren blijven echter behouden. Zo kun je lang genieten van een Vietnamees Bluestone vijverrand. De prijs/kwaliteitverhouding is gunstig van Vietnamees Bluestone.

TIP! van Velda

Wacht met het aanleggen van een hardstenen vijverrand tot de vijver is gevuld met water. Door het vullen van de vijver gaat de folie zich namelijk zetten, waardoor er beweging in komt en de rand ontwricht kan raken.

Tip bij het aanleggen hardsteen

We hebben nog een tip voor je als je hardstenen gaat gebruiken voor je vijverrand. Wacht met het aanleggen van de hardstenen vijverrand tot de vijver is gevuld met water. Door het vullen gaat de folie zich zetten waardoor er beweging in komt. Als je voor het vullen de rand aan zou brengen, kan het vullen de oorzaak zijn dat de randen losbreken en/of de vijverfolie gaat scheuren.

Onderhoud hardsteen

Hardstenen vijverranden hebben vaak na verloop van tijd een laag van vuil en algen. Om de randen schoon te houden zijn er speciale borstels ontwikkeld. De haren zijn flexibel, maar toch voldoende stevig om vuil en algen gemakkelijk en zonder veel inspanning te verwijderen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid