Terrasvijver

Een terrasvijver, helemaal trendy!

Wil je graag water in de tuin, maar heb je geen plaats voor een vijver? Kies dan voor de terrasvijver. Heel makkelijk samen te stellen en zeer decoratief in de tuin! Even lekker onthaasten na een stressvolle dag bij een waterpartij… Wie wil dat niet?!
Water brengt rust en leven in de tuin. Een terrasvijver is een vijver op of bij het terras. En omdat je deze vijver altijd kunt zien is het aantrekkelijk om er wat ‘waterspeeltjes’ in te plaatsen. Daarvan zijn er veel verkrijgbaar, variërend van drijvende bloemen, tot fonteinen en waterornamenten in alle mogelijke vormen. Ook bij verlichting kun je je fantasie de vrije loop laten met onderwaterverlichting, drijvende plantmanden met verlichting, allerlei soorten lampen langs de vijverrand tot drijvende lichtbollen toe. Terrasvijvers passen op elk terras en in elke tuin!

Waterplanten in een terrasvijver

Hoe klein de vijver op terras ook is, de meeste typen waterplanten zijn geschikt. Maar kies voor planten die klein blijven. Je kan kiezen voor een hele fleurige vijver met bloeiende planten, maar een vijver met alleen groene drijfplanten is natuurlijk ook heel mooi. Zorg ervoor dat niet meer dan 1/3 van het wateroppervlak met planten bedekt is. Dan komt er nog voldoende licht en zuurstof in de vijver.

Onderhoud terrasvijver

TIP! van Velda

Voeg met regelmaat water toe aan de terrasvijver, want vooral in de zomer kan het water snel verdampen

Voeg met regelmaat water toe aan de terrasvijver, want vooral in de zomer kan het water snel verdampen. De vijverplanten houd je in toom door ze regelmatig te snoeien en uit te dunnen, hierdoor blijven ze goed groeien, hetgeen goed is voor de waterkwaliteit. Gebruik een speciaal bodemsubstraat voor langdurig helder water en gezonde planten. Voorkom algen en houd de plantjes gezond met een waterverbetermiddel.

Geef de terrasvijver vroeg in het voorjaar een grote schoonmaakbeurt. Je haalt het dan helemaal leeg, wast alle substraat, ontdoet de bodem van organisch afval en vult hem opnieuw met schoon water. In het najaar kun je hetzelfde ritueel herhalen. Je kunt er dan ook voor kiezen om het vijvertje, indien mogelijk, binnen te plaatsen, zodat je de watersensatie ook eens binnen beleeft.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid