Vijver kindveilig maken

vijver kindveilig makenDe vijver en het waterleven hebben een enorme aantrekkingskracht op mensen. En zeker ook op kinderen. Natuurlijk wijs je de kinderen op de gevaren van het water en maak je ze vertrouwd met de vijver. Maar er komen ook vriendjes en vriendinnetjes spelen in de tuin. Die zijn niet altijd vertrouwd met een vijver. Er kunnen altijd gevaarlijke situaties ontstaan voor spelende kinderen die vrij toegang hebben tot de vijver.  Om deze gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te beperken zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen voor een kindveilige vijver.

Echt kindveilig kun je een vijver nooit maken. Maar er zijn wel een aantal tips die bijdragen aan het kindvriendelijk en veiliger maken van de vijver:

  • Zorg ervoor dat de vijver goed zichtbaar is. Vijververlichting helpt daarbij in de donkere maanden.
  • Laat kinderen NOOIT alleen bij de vijver.
  • Leg een verhoogde vijver aan, of maak de randen hoger.
  • Plaats een hek om de vijver. Laat hierbij loop- en zitruimte om de vijver zodat je toch van je vijver kunt genieten.
  • Laat de kinderen de vissen NIET alleen voeren, ook al doen ze dit graag.
  • De vijver afdekken.

Bovenstaande tips zijn geen garantie dat er niets gebeurt. Maar kunnen de vijver wel kindvriendelijk maken.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid