Shubunkin

Shubunkin, met parelmoer uitstraling

De Shubunkin (Shubunkin rhodolatinus) is een attractieve kweekvariant van de gewone goudvis. Het mooie van de Shubunkin is zijn gevlekte kleurpatroon van rood, geel, oranje, blauw, wit en zwart in combinatie met de metallic en transparante schubben. Hierdoor heeft de vis een soort van parelmoer uitstraling. Ze hebben een enkelvoudige staart en lange gevlekte vinnen. De vorm van het lichaam is die van een gewone goudvis.

Shubunkin verzorgen

De Shubunkin heeft dankzij zijn kleuren en schubben een parelmoer uitstralingDe Shubunkin is een sterke vis die niet zo heel snel ziek wordt. Al zijn ze wel gevoelig voor karperluis en schimmel, zoals zoveel karperachtigen. Om de vis te laten overwinteren dient de vijver minimaal 70 cm diep te zijn. Voor de voortplanting zijn er ondiepe stukken van zo’n 15 cm diep nodig. De bodem dient van een grove samenstelling te zijn omdat ze nogal in de bodem wroeten en hierdoor minder stof opdwarrelt.

De vissen houden van waterplanten in de vijver, maar hebben ook zeker zwemruimte nodig. Het beste dient hij in een school van minimaal 5 stuks gehouden te worden. Ze kunnen prima samengaan met koi, goudwindes en goudvissen.

Visvoer voor de Shubunkin

De Shubunkin houdt van uitgebalanceerd voer dat licht verteerbaar is. Wij adviseren om onze 3-Colour Pellet of Rondett Fish Food aan de vissen te geven. Dit voer is optimaal uitgebalanceerd voor de Shubunkin en is verkrijgbaar bij alle grote tuincentra en visspecialisten.

Gegevens van de Shubunkin

Naam: Shubunkin
Lengte: 10 tot 20 cm
Uiterlijk: Gevlekt met parelmoer uitstraling
Leeftijd: 15 tot 20 jaar
Voer: Insecten en kwalitatief hoogwaardig licht verteerbaar voer met vitamines en mineralen (bijvoeren)
Vijver: Minimaal 70 cm diep, plaatselijk 15 cm t.b.v. paren, plaats ze in een groep van minimaal 5 stuks
Bescherming:  Noodzakelijk!

 

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid