Fonteinpomp

Een fonteinpomp zorgt ervoor dat er water omhoog spuit in je vijver of in een waterornament. Een fontein geeft je vijver en tuin meer beleving. Fonteinen vind je volop in openbare stadsparken, pleinen en gebouwen en met behulp van een fonteinpomp ook bij jouw thuis in je vijver!

Hoe werkt een fonteinpomp?

Een fonteinpomp zorgt ervoor dat er water omhoog spuit in je vijver of in een waterornamentDe pomp in je vijverfontein of waterornament pompt het water rond over verschillende vormen of gewoon omhoog. De hoogte en manier van spuiten bepaal je zelf. Er zijn verschillende spuitkoppen zoals de schuimbron, waterbel of fonteinkop. Met een verdeelkraan kun je ervoor zorgen dat er meerdere stralen tegelijk worden rondgepompt.

Gelukkig heb je geen vijver nodig wanneer je graag een fontein wilt. Een kiezelbed of waterbak kan plaats bieden aan een spetterende fontein. Ook zijn er mooie terrasfonteinen of waterornamenten verkrijgbaar die je overal in en om het huis kunt plaatsen.

Het kopen van een fonteinpomp

Bij het kopen van een fonteinpomp is het goed om te van te voren te weten hoe hoog je de fontein wilt hebben. Niet elke fontein komt namelijk even hoog. De hoogte wordt gelukkig meestal aangegeven op de verpakking. Omdat de pomp onder water staat is het wel belangrijk om een duurzame en onderhoudsvriendelijke pomp te kopen. Je wilt ‘m immers niet elke keer voor onderhoud moeten opduiken. Koop een energiezuinige pomp die weinig onderhoud nodig heeft. Zo geniet je het langst van de fontein en heb je er ook geen problemen mee!

Het aansluiten van een fonteinpomp is niet moeilijk. Wanneer je een kwaliteitspomp aanschaft zit hier altijd een duidelijke en bruikbare handleiding bij.

Uw privacy is belangrijk voor ons

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Lees ons privacybeleid