Fonteinpomp

Een fonteinpomp zorgt ervoor dat er water omhoog spuit in je vijver of in een waterornament. Een fontein geeft je vijver en tuin meer beleving. Fonteinen vind je volop in openbare stadsparken, pleinen en gebouwen en met behulp van een fonteinpomp ook bij jouw thuis in je vijver!

Hoe werkt een fonteinpomp?

Een fonteinpomp zorgt ervoor dat er water omhoog spuit in je vijver of in een waterornamentDe pomp in je vijverfontein of waterornament pompt het water rond over verschillende vormen of gewoon omhoog. De hoogte en manier van spuiten bepaal je zelf. Er zijn verschillende spuitkoppen zoals de schuimbron, waterbel of fonteinkop. Met een verdeelkraan kun je ervoor zorgen dat er meerdere stralen tegelijk worden rondgepompt.

Gelukkig heb je geen vijver nodig wanneer je graag een fontein wilt. Een kiezelbed of waterbak kan plaats bieden aan een spetterende fontein. Ook zijn er mooie terrasfonteinen of waterornamenten verkrijgbaar die je overal in en om het huis kunt plaatsen.

Het kopen van een fonteinpomp

Bij het kopen van een fonteinpomp is het goed om te van te voren te weten hoe hoog je de fontein wilt hebben. Niet elke fontein komt namelijk even hoog. De hoogte wordt gelukkig meestal aangegeven op de verpakking. Omdat de pomp onder water staat is het wel belangrijk om een duurzame en onderhoudsvriendelijke pomp te kopen. Je wilt ‘m immers niet elke keer voor onderhoud moeten opduiken. Koop een energiezuinige pomp die weinig onderhoud nodig heeft. Zo geniet je het langst van de fontein en heb je er ook geen problemen mee!

Het aansluiten van een fonteinpomp is niet moeilijk. Wanneer je een kwaliteitspomp aanschaft zit hier altijd een duidelijke en bruikbare handleiding bij.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid