Koi pokken

Koi pokken of koi karper pokken worden veroorzaakt door een virus die in de vijver aanwezig is. Het is te herkennen aan grijze troebele huidplekken die eruit zien als paraffine druppels op de koi. Verdere verspreiding herken je aan wratachtige en onregelmatige huidgezwellen die grijswit zijn. Bij volwassen vissen zullen deze aandoeningen meestal verkleinen en zelfs verdwijnen. De aandoening ontstaat meestal na een periode van koude, bijvoorbeeld vlak na de winterperiode in het vroege voorjaar. De weerstand van de vis is dan lager en dan kunnen gemakkelijk ziekten ontstaan. Wanneer de temperaturen weer oplopen verdwijnen de huidplekken vanzelf weer.

Koi karper pokken behandelen

Aan het virus zelf is niets te doen. De vis geneest meestal vanzelf, met name als het weer wat warmen wordt. Wel kun je de weerstand van de koi verhogen door ze in het voorjaar een extra vitamine- en mineralenkuur te geven. Het is belangrijk om gedurende het hele jaar te voeren met een kwalitatief goed voer met voldoende mineralen en vitamines, zodat de vis een goede weerstand op kan bouwen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Lees ons privacybeleid