Ghost Koi

De schoonheid van de Ghost Koi

De Ghost Koi combineert de schoonheid van de koi met de robuustheid van de wilde karper. De Ghost Koi kenmerkt zich door zijn metaalkleurige schubben. Het is een sterke en snelgroeiende vis die gemakkelijk 60 centimeter lang kan worden. Omdat Ghost Koi’s relatief goedkoop zijn qua aanschaf zijn deze ‘spookkarpers’ erg populair. Daarnaast is hij ook ziekteresistenter en eet hij relatief goedkoper voer dan de Japanse Koi. Dat zijn de belangrijkste redenen waarom de vis in het Verenigde Koninkrijk onlangs is gekozen tot de meest populaire vijvervis!

Ghost Koi en verzorging

De Ghost Koi, goedkoop in aanschaf en ziekteresistentDe Ghost Koi heeft een grote vijver nodig. Hoe groter hoe beter. Zeker 150 cm diep en minimaal 1.000 liter water per vis. Daarnaast is een krachtig filter ook noodzakelijk evenals extra zuurstof. Planten kun je alleen houden in zogenaamde drijvende planteilanden, want ze eten de planten op. Of je kiest voor een apart gelegen helofytenfilter (ook wel moerasfilter of plantenfilter genoemd), dan heb je de voordelen van de biologische functie van planten, maar niet in dezelfde vijver als de koi.

TIP! van Velda

Koop geen duur Koi voer voor je Ghost Koi. Dat is niet nodig voor deze populaire vissoort

De Ghost karper heeft goede ogen en herkent al snel zijn of haar verzorger. Ze leren uit de hand te eten en willen zelfs gekroeld worden door hun verzorger. Ook zuigen ze soms aan je vinger. Koop geen duur Koi voer voor je Ghost karper, dat is niet nodig voor deze populaire vissoort.

Ook de Ghost Koi is een geliefde prooi voor met name reigers en katten. Er zijn verschillende diervriendelijke oplossingen voor bescherming van je Ghost Koi. Met deze producten zorg je ervoor dat reigers en katten op afstand gehouden worden.

Algemene gegevens

Naam: Ghost koi
Lengte: 60 cm
Uiterlijk: Wit, rood, zwart gevlekt
Leeftijd: Tot 40 jaar
Voer: Kwalitatief hoogwaardig visvoer met vitamines en mineralen. Duur koivoer niet nodig
Vijver: Minimaal 1,50 m diep, geen vijverplanten (tenzij in drijvende manden), uitgebreide filterinstallatie
Bescherming:  Noodzakelijk!

 

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid