Visvoerautomaat

In de vrije natuur zijn vissen voortdurend op zoek naar voedsel. In de vijver kan het in een keer voeren met te grote hoeveelheden leiden tot vervuiling. Een oplossing hiervoor is een visvoerautomaat. Omdat deze op vastgestelde tijdstippen een kleine hoeveelheid voer in de vijver deponeert. Want vissen eten maar kleine hoeveelheden in één keer en het voer dat niet gegeten wordt, kan extra afval vormen in je vijver en een belasting zijn voor het biologisch evenwicht. Gevolg is dan bijvoorbeeld algengroei en troebel water. Een visbestand met constante groei wordt verkregen door dagelijks meerdere keren met afgepaste hoeveelheden te voeren.

Een visvoerautomaat is speciaal ontwikkeld om meerdere keren per dag en in gewenste hoeveelheden de voeding te verzorgenVooral tijdens vakantieperioden en bij minder gunstige weersomstandigheden worden de vissen nog wel eens ‘vergeten’. Met een voerautomaat voor vissen is dit probleem opgelost. Een visvoerautomaat is speciaal ontwikkeld om meerdere keren per dag en in gewenste hoeveelheden de voeding te verzorgen. Tijdens de vakantie, maar ook in weer en wind, zijn je vissen daarmee dagelijks verzekerd van een regelmatige en constante hoeveelheid voeding. Omdat het voer wordt gegeten, zal het vijvermilieu niet extra worden belast. Zeker voor liefhebbers van koikarpers is een uitgekiende voedering van deze vissen van belang voor het verkrijgen van een optimaal kleurpatroon en een constante groei.

TIP! van Velda

In de koude periodes, als de watertemperatuur onder de 8°C is, is een voederautomaat niet nodig. Het volstaat om 1 á 2 keer per week handmatig wintervoer te geven

Zodra in de herfst de buitentemperatuur daalt, hebben de vissen door het lage energiegebruik minder voeding nodig. Beperk in deze periode de hoeveelheid voer. Zodra de watertemperatuur 8°C of minder is kan de visvoerautomaat bij de vijver worden verwijderd. Bij deze lage temperaturen kun je volstaan door 1 of 2 keer per week handmatig een hoeveelheid wintervoer te geven.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid