Vijverbakken

Vijverbakken

Als je een vijver gaat aanleggen in de tuin kun je kiezen uit het gebruiken van folievijver of een voorgevormde vijverbak. Wanneer je geen eigen ontwerp voor je vijver hebt, dan is een kant en klare vijverbak een uitkomst. Bij een folievijver behoud je alle vrijheid in het ontwerp.

Voordelen voorgevormde vijverbak

Er zijn meerdere voordelen van voorgevormde kunststof vijverbakken. Zo’n bak is sneller en eenvoudiger te plaatsen dan het gebruik van vijverfolie. Ook zijn de bodem en zijwanden dusdanig gemaakt dat er voldoende rekening is gehouden met profiel en plantdieptes van de vijver. Een kunststof vijverbak is in de meeste gevallen wel duurder dan het gebruik van folievijver. Ook ben je gebonden aan bepaalde vaste vormen en een relatief kleine formaat.

Een kleine vijverbak kan op veel plekken rondom tuin en terras en zelfs indoor en op een balkon worden geplaatst. Ze zijn lichtgewicht, dus gemakkelijk allemaal verplaatsbaar, alles is mogelijk!

HDPE vijverbak

HDPE vijvers zijn kant en klare vijverbakken die in de fabriek op maat worden gemaakt van zogenoemde HDPE, High Density Poly Ethyleen kunststof platen. Deze kunststof is van hoogwaardige kwaliteit, UV- en ozonbestendig en hebben een zeer lange levensduur. Deze kunststof vijvers zijn in bijna elke maat, vorm of model te laten maken. Vierkant, rechthoekig, rond, ovaal, L-vorm of eigen design. De wanden en/of bodem kunnen voorzien worden van diverse soorten aansluitingen voor bijvoorbeeld filterdoorvoeren, drains, skimmers en inbouwverlichting. Deze aansluitingen worden door de leverancier in de wand gelast en zijn gegarandeerd lekvrij.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid