Draadwormen

Draadworm, ook wel bandworm genoemd behoren tot de rondwormen of Nematoden, en nestelen zich in de darmen van de vis. Zoals de naam al aangeeft, zien ze eruit als draden. De lengte kan verschillen van enkele millimeters tot enkele centimeters. Anders dan bij parasieten zijn de wormen mannelijk of vrouwelijk. Ze hebben elkaar dus nodig om voort te planten. Hierdoor gaat de vermenigvuldiging van de bandwormen dan ook minder snel. Draadwormen gebruiken levend voer vaak als tussengastheer. Deze wormen kunnen door vogels of door levend voer met de vis in aanraking komen. Symptomen van besmetting met draadworm kunnen zijn; het verkleuren van het lichaam, verminderde eetlust en vermageren van de vis, ondanks dat deze goed eet. Daarnaast kan de ontlasting van de vis van kleur veranderen en er slijmerig uitzien.
Velda Wormex draadworm behandelen

Draadworm behandelen

Bandworm kan worden voorkomen door de vissen jaarlijks een wormkuur te geven. Hiervoor zijn uitstekende middelen te verkrijgen. Een reeds besmette vis kan met dezelfde middelen worden behandeld.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid