Gatenziekte

Gatenziekte bij vijvervissen is te herkennen aan de ronde plekken op het lichaam van de vis. In alle gevallen is deze aandoening een bacteriële infectie. Het ontstaan van deze infectie kan komen door een slechte weerstand van de vis, in combinatie met een slechte waterkwaliteit. De ziekteverwekkers die de ziekte veroorzaken zijn altijd aanwezig in de vijver. Als de slijmhuid van de vis is aangetast, door bijvoorbeeld een te hoog nitraatgehalte van het water, dan kan het voorkomen dat de bacteriën zich kunnen nestelen op de huid van de vis. Hierdoor kan dan de gatenziekte ontstaan.

Gatenziekte behandelen

Er zijn speciale medicijnen verkrijgbaar voor behandeling van de ziekte. Ververs daarbij ook 2/3 deel van het vijverwater. Filter aansluitend het water goed. Een goed filter, voorzien van actieve kool biedt uitkomst omdat deze kool allerlei microfijne stofdeeltjes uit het water kan zuiveren. Ook verschillende ziekteverwekkers worden ermee uitgefilterd. Het voorkomen van de ziekte kan door te zorgen dat de vissen voldoende weerstand hebben en houden. Een must hiervoor is het voeren van de vissen met een hoogwaardig visvoer waardoor ze in goede conditie blijven.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid