Skimmers

Schoon wateroppervlak met een vijverskimmer

Een skimmer houdt het wateroppervlak van je vijver mooi schoon. Veel vuildeeltjes komen van buiten de vijver op het wateroppervlak terecht. Ingewaaide bladeren, stuifmeel, dode insecten, maar ook voerresten geven de vijver een onverzorgd uiterlijk. Het is daarnaast belangrijk dat je voorkomt dat dit drijvende vuil naar de bodem zakt en het vijvermilieu verstoort. Een vijverskimmer verwijdert continu het vuil van het wateroppervlak. Wil je een skimmer van Velda kopen? Ga dan naar onze store locator en bekijk waar de skimmer bij u in de buurt te koop is.

Soorten skimmers

skim2Als je de vijver voorziet van een skimmer dan kun je kiezen uit een wanduitvoering in de vijverrand of een drijvende oppervlakte-skimmer. De laatste kan op elke gewenste plek op het wateroppervlak drijven en vuil opvangen. Bij een wandskimmer is de plaatsing van de mondopening ten opzichte van waterstroming en windrichting zeer belangrijk. In West-Europa waait de wind vaak uit het westen of Noordwesten. Hoe meer oppervlaktevuil in de richting van de vijverskimmer drijft, hoe beter dit vuil kan worden opgevangen.

Onderhoud skimmer

Een vijverskimmer is eenvoudig te onderhouden. Het enige wat je regelmatig moet doen is het opvangmandje te ledigen. Een keer per jaar de pomp controleren op vervuiling is ook raadzaam. In de winter schakel je de vijverskimmer uit in verband met bevriezing. Heb je verder vragen over de skimmer of vragen over het algemeen? Ga dan naar onze “veelgestelde vragen pagina” of stel je vraag via Facebook.

Tip van Velda

In de winter is het belangrijk dat je de Skimmer naar binnen haalt. De skimmer ligt namelijk voor een deel aan de oppervlakte en kan dus vastvriezen of kleine ijsdeeltjes opzuigen waardoor hij vast kan lopen. Voor meer tips over de winter, lees dan ons blog over “vijvertips voor de winter“.

 

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid