Komeetstaart

De Komeetstaart, de Speedy Gonzales onder de goudvis

De Komeetstaart is een snelle zwemmer en wordt de Speedy Gozales onder de goudvissoorten genoemdDe oorsprong van de komeetstaart goudvis ligt in China en is later in de Verenigende Staten doorgekweekt. De komeetstaart is een typische goudvis die door zijn uiterlijke kenmerken erg populair werd in Amerika. Het opvallendste uiterlijke kenmerk van de komeetstaart is de omvang van de staartvin. Deze staartvin kan net zo lang worden als de totale lengte van de vis zelf. Deze snelle zwemmer wordt ook wel de Speedy Gonzales onder de goudvissoorten genoemd.

Komeetstaart verzorgen

TIP! van Velda

Houdt Komeetstaarten in een groepje van minimaal vijf vissen en plaatst niet meer dan vijf vissen per kubieke meter water (= 1000 liter). Let erop dat de vijver minimaal 100 cm diep is om ze te kunnen laten overwinteren

Komeetstaarten hebben dezelfde kenmerken als een gewone goudvis. Het is een goudvissensoort die echt tegen een stootje kan en daarom prima in een vorstvrije vijver gehouden worden.

Houdt Komeetstaarten in een groepje van minimaal vijf vissen en plaatst niet meer dan vijf vissen per kubieke meter water (= 1000 liter). Let erop dat de vijver minimaal 100 cm diep is om ze te kunnen laten overwinteren. Er is speciaal uitgebalanceerd en licht verteerbaar voer ontwikkeld voor goudvissen.

Ondanks dat de Komeetstaart een snelle vis is maakt hem dan niet minder aantrekkelijk voor bijvoorbeeld reigers en katten. Er zijn verschillende diervriendelijke oplossingen om je Komeetstaart te beschermen tegen deze en andere jagers.

Algemene gegevens Komeetstaart

Naam: Komeetstaart
Lengte: Tot 40 cm
Uiterlijk: Wit met oranje vlekken
Leeftijd: 20 tot 30 jaar
Voer: Licht verteerbaar kwalitatief hoogwaardig voer met vitamines en mineralen
Vijver: Minimaal 100 cm diep, plaats de Komeetstaart in een groep van minimaal 5 vissen
Bescherming:  Noodzakelijk!

Tips en adviezen

Wil je meer informatie over tips over de vijver? Volg ons dan via Facebook of lees onze blogs met heel veel leuke adviezen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Lees ons privacybeleid