Vuilwaterpomp

Een vuilwaterpomp verplaatst water met vuildeeltjes zonder dat ze verstopt raken. Je gebruikt deze pompen als circulatiepomp voor het filter of als je een waterval in je vijver wilt. De afstand en hoogte die moet worden overbrugd, bepaalt de wateropbrengst van de pomp.
Vuilwaterpomp, voor het rondpompen van water

Hoe werkt een vuilwaterpomp?

Vuilwaterpompen staan onder water en transporteren het water via een slang naar het filter. De pomp moet zo diep mogelijk in het water staan en de uitvoer zo ver mogelijk van de pomp af. Zo krijg je de beste watercirculatie, hetgeen belangrijk is voor een goede distributie van voedingsstoffen en CO2 aan de waterplanten. Hierdoor groeien de planten optimaal en wordt algengroei tegengegaan.

Het aanschaffen van een vuilwaterpomp

Vuilwaterpompen werken elke dag, jaar in en jaar uit. Daarom is het belangrijk dat je een pomp koopt met een lange levensduur. Het makkelijkste is om te kiezen voor een complete filterset. Hierdoor ben je in een keer klaar en hoef je ook geen verschillende onderdelen bij elkaar te zoeken.

Het aansluiten van een pomp is niet moeilijk. Wanneer je een goede pomp aanschaft zit hier altijd een duidelijke en bruikbare handleiding bij.

Wat moet je nog meer weten?

  • Een vuilwaterpomp is sterk, stil en energiezuinig.
  • Eenvoudig te demonteren voor een schoonmaakbeurt.
  • Vuilwaterpompen hebben nauwelijks onderhoud nodig.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid