Drukfilters

Drukfilter

Een vijver-drukfilter is een compact filter, erg gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te maken. Het filter zorgt ervoor dat het vijverwater schoon en helder blijft. Drukfilters zijn bijzonder geschikt voor vijvers met beeklopen of watervallen. Klik hier om ons assortiment drukfilters te bekijken.

Hoe werkt een drukfilter?

Drukfilters bestaan uit een ronde container met filtermaterialen. Daarop zit een deksel met de slangaansluitingen en de bediening. Het water wordt onder druk van de vijverpomp door de filters geperst. Met behulp van bacteriën verwijdert het filter de vuildeeltjes uit het water. Daarna wordt het water door de slang weer terug in de vijver gepompt. Omdat een drukfilter goed tegen hoge druk kan, kunnen ze een hoogteverschil overbruggen. Daarom zijn ze ideaal in combinatie met een waterval of fontein in je vijver.

Het aansluiten van een drukfilter is niet moeilijk. Een drukfilter kan zowel onder- als bovenwater geplaatst worden en wanneer je een goed filter aanschaft, zit hier altijd een duidelijke en bruikbare handleiding bij.

Drukfilters van Velda

Velda heeft 3 verschillende drukfilters in haar assortiment. De Clear Control is geschikt voor een beginnende vijver. Daarnaast hebben we de Clear Control 100 in het assortiment. Deze is geschikt voor grote vijvers tot maar liefst 60.000 liter water. Als laatste de complete Clear Control set. De Clear Control wordt dan geleverd inclusief UV-C unit en vijverpomp.

Het aanschaffen van een drukfilter

Omdat een drukfilter werkt met hoge druk is het verstandig om een goed filter aan te schaffen. Deze gaat langer mee en geeft minder onderhoud en problemen. Verder moet je goed kijken naar de inhoud van je vijver. Klik hier om een verkooppunt in de buurt te vinden waar je een drukfilter kan aanschaffen.

Een drukfilter wordt gebruikt bij vijvers van 5.000 tot 60.000 liter. Een voorwaarde voor het gebruik van een drukfilter is dat er weinig of geen vissen in de vijver zitten. En voldoende planten. Dit omdat het filtrerend vermogen van een drukfilter minder groot is en de planten helpen de vijver schoon te houden.

Een filter gebruik je afhankelijk van de situatie en dit kan per vijver verschillend zijn.  Heb je vragen over een drukfilter? Stel deze dan via onze Facebook pagina. Wij proberen je dan zo snel mogelijk te helpen. Wist je daarnaast dat wij veel interessante blogs schrijven? Klik hier om naar ons vijver blog te gaan.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid