Biofilter

Biofilter, een biologisch vijverfilter

Een biofilter is een biologisch filter dat de vijver van koolzuurrijk water voorziet. Koolzuur is erg belangrijk voor de waterplanten. Zij houden op hun beurt het vijverwater helder en schoon. Klik hier om naar ons assortiment Biofilters te gaan.

Biofilters van Velda

Velda heeft een ruim assortiment biofilters, voor iedere vijver een juiste. Zo hebben wij bijvoorbeeld de Cross Flow Biofill voor beginnende vijvers tot 10.000 liter.  Daarnaast een nieuw product in ons assortiment: Floating Combi Filter. Het Floating Combifilter is een uniek drijvend vijverfilter, voor kleine vijvers tot 5000 l, dat maximaal filtreert, terwijl het geen storend element vormt in of om de vijver. Het Floating Combi Filter wordt geheel compleet met filtermaterialen geleverd en is klaar voor gebruik. Daarnaast hebben we ook een geweldige Giant Biofill XL voor grote vijvers in het assortiment. Wil je weten waar je deze biofilters kan kopen? Klik dan op de volgende link om een dealer te vinden dicht bij jou in de buurt.

Hoe werkt een biofilter?

Een vijverpomp pompt het water door de biofilter. In dit biologische filter zitten bacteriën die afvalstoffen omzetten in koolzuur. Het koolzuur wordt weer de vijver ingepompt en dient dan als voeding voor de planten in de vijver. Dit wordt de biologische kringloop van de vijver genoemd.
Overzicht-beelden_2_Pagina_02
Bij nieuwe biofilters duur het een aantal weken voordat de bacteriën zich voldoende hebben vermeerderd om hun werk goed te doen. Gelukkig kun je zelf bacteriën toevoegen aan het filtermateriaal. Zo zorg je ervoor dat je filter sneller werkt. Ook heeft een biofilter hard water nodig. Met hard water wordt water bedoeld waar voldoende mineralen zitten. Hier kun je zelf voor zorgen door een hardheidsverbeteraar aan te brengen. Biofilters zijn vaak geschikt voor vijvers van 2.500 tot 60.000 liter.

Het aanschaffen van een biofilter

Bij het aanschaffen van een biofilter moet je er op letten dat je een goede vijverpomp hebt. De pomp moet namelijk van maart tot minimaal oktober continu aanstaan. Zo wordt het biofilter de hele tijd van water voorzien. Want als het biologische filter droogvalt, gaan de bacteriën dood en moet je helemaal opnieuw beginnen.

Het aansluiten van een biofilter is niet moeilijk. Een biologisch filter moet bovenwater geplaatst worden en wanneer je een goed filter aanschaft, zit hier altijd een duidelijke en bruikbare handleiding bij. Heb je vragen over Biofilters? Stel deze dan op onze Facebook pagina en wij beantwoorden deze zo snel mogelijk. Wil je leuke artikelen lezen over vijver? Ga dan naar onze blog pagina.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid