Strakke vijver

De vorm die we onze vijver geven bij het aanleggen heeft meestal te maken met persoonlijke smaak. Maar ook met de vormgeving van de rest van de tuin. In een rechthoekige tuin, die omheind is met bijvoorbeeld schuttingen of bakstenen muren, komt een strakke vijver heel goed tot zijn recht. Strakke vijvers kun je als een verlengstuk van je woonkamer zien. Een strakke vijver met krachtige zichtlijnen is vaak het middelpunt van de tuin.

Waterplanten in een strakke vijver

TIP! van Velda

Wil je een strakke vijver? Kies dan voor veel dezelfde soorten vijverplanten bij elkaar. Dit houdt het beeld rustig en accentueert de strakke vijvervorm.

Je wilt waarschijnlijk ook planten in je  vijver. In principe is elke vijverplant geschikt voor strakke vijvers. Houdt wel weer rekening met de diepte waarop de verschillende plantensoorten moeten staan. Het beste is om te kiezen voor veel dezelfde soorten vijverplanten bij elkaar. Dit houdt het beeld rustig en accentueert de strakke vijvervorm.

Een koivijver heeft meestal ook een strakke vijvervorm. Deze vorm is het meest geschikt voor het houden van koi. Ook omdat je met de rechthoekige vormen direct de diepte in kunt. Zo kun je een diepe vijver maken waarbij je relatief weinig oppervlakte ‘verliest’ aan ondiep water. Koi hebben minimaal een 150 cm diepe vijver nodig om te kunnen overwinteren.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid