Vissen voeren

Heb je veel vissen in je vijver, of grotere exemplaren, dan is het voeren van de vissen noodzakelijkIn een vijver met weinig vissen hoef je de vissen nauwelijks te voeren. Kleine vissen zijn zeer goed in staat hun eigen voedsel bij elkaar te zoeken. Ze eten insecten en larven die van nature in de vijver leven. Vissen voeren is alleen noodzakelijk wanneer je veel vissen of groter vissen in je vijver hebt. Let op! Voer nooit te veel. Zorg dat de vissen het uitgestrooide voer binnen een paar minuten opeten. Voer dat niet gegeten wordt, vormt extra afval voor je vijver en een belasting voor het biologisch evenwicht. Gevolg is dan algengroei en troebel water.

Koop altijd visvoer van een goede kwaliteit. Gezonde vissen kenmerken zich door een prachtig kleurenpatroon en een stabiele groei. Zeker voor liefhebbers van koikarpers is een uitgekiende voeding van belang.

Vissen voeren in de winter

TIP! van Velda

Voer nooit te veel. Zorg dat de vissen het uitgestrooide voer binnen een paar minuten opeten. Voer dat niet gegeten wordt, is namelijk een voedingsbron voor algen

Stop tijdens de winter met het dagelijks voeren van de vissen wanneer de watertemperatuur onder de 10°C is. Begin pas weer met dagelijks voeren van de vissen bij een watertemperatuur van 10 °C of meer.

Bij deze lagere temperaturen is de stofwisseling van de (koudbloedige) vissen zo laag, dat ze bijna geen voedsel nodig hebben. Beperk in deze periode de hoeveelheid voer. Bij lage temperaturen (10 °C of minder) kun je volstaan met 1 of 2 keer per week handmatig een hoeveelheid wintervoer te geven. Er bestaat ook speciaal wintervoer voor de koi.

Visvoerautomaten

Vissen eten maar kleine hoeveelheden in één keer. In de vrije natuur zijn ze dan ook constant op zoek naar voedsel. Voer dat niet wordt gegeten, vormt zodoende extra afval in je vijver. Beter is het daarom je vissen meerdere keren per dag te voeren met kleine hoeveelheden. Om dit gemakkelijk te maken zijn speciale visvoerautomaten ontwikkeld. Deze geven meerdere keren per dag de gewenste hoeveelheid voedsel af.

Bekijk ook onze tips voor het verantwoord voeren van je vissen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid