Vijverbodem

De vijverbodem is de voedingsbodem van je vijver. Deze speelt een belangrijke rol bij een natuurlijk en stabiel evenwicht in je vijver. Het is dan ook logisch dat je hier aandacht aan wilt besteden. Enerzijds is de voedingsbodem van belang voor de ontwikkeling van micro-organismen, anderzijds dient de vijverbodem voldoende voeding te bevatten voor optimale en constante groei van vijverplanten.

TIP! van Velda

Gebruik nooit bemeste tuinaarde in je vijver. Door de hoge concentratie aan voedingsstoffen zal er namelijk een explosie aan algengroei plaats vinden. Gebruik daarom altijd speciaal vijversubstraat!

Bij het aanleggen van je vijver is het belangrijk dat de bodem al wordt opgebouwd. Doe dit voor het vullen van de vijver. Het plaatsen van bijvoorbeeld een vijverpomp of fontein gaat dan een stuk eenvoudiger. De vijverbodem inrichten met grind op de bodem is een veel voorkomende oplossing maar gebruik hiervoor altijd gewassen grind. Het aanbrengen van vijveraarde in de vijver zorgt voor een goede voedingsbodem voor de beplanting in de vijver. Gebruik nooit bemeste tuinaarde in de vijver. Door de hoge concentratie aan voedingsstoffen zal er een explosie aan algengroei plaats vinden. Gebruik hiervoor altijd vijversubstraat.

Vijversubstraat voor de vijverbodem

de vijverbodem-1Vijversubstraat is een speciaal ontwikkeld voor de vijverbodem. Het substraat heeft een open structuur en een groot intern oppervlak. Hierdoor wordt een maximale aangroei van micro-organismen verkregen. Verder garandeert een uitgekiende samenstelling met mineralen en sporenelementen een krachtige en constante groei van waterlelies en moerasplanten. Vijvers ingericht met dit vijversubstraat hebben een snellere ontwikkeling van het biologisch evenwicht en uiteindelijk een heldere waterpartij.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid