Saprolegnia

Saprolegnia bestrijden met VeldaSaprolegnia is een schimmelinfectie bij vijvervissen die meestal het gevolg is van een bacteriële infectie. De infectie is te herkennen aan de witte, pluizige plekken op de vis. Ook in de wintermaanden kunnen vissen de schimmel oplopen omdat hij voor kan komen bij temperaturen tussen de 2 en 30 graden.  Omdat vissen in de winter vaak een verzwakte weerstand hebben, is de kans groter dat zij een schimmelinfectie oplopen.

Een combinatie van verschillende geneesmiddelen heeft een goed vooruitzicht op genezing. Enerzijds een geneesmiddel tegen de bacteriële infectie en anderzijds een middel tegen de schimmelinfectie. Vissen die voldoende bijgevoerd worden met een kwalitatief goed voer hebben minder kans dat een bacteriële infectie zich kan uitbreiden met een schimmelinfectie omdat zij een hogere weerstand hebben.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid