Saprolegnia

Saprolegnia bestrijden met VeldaSaprolegnia is een schimmelinfectie bij vijvervissen die meestal het gevolg is van een bacteriële infectie. De infectie is te herkennen aan de witte, pluizige plekken op de vis. Ook in de wintermaanden kunnen vissen de schimmel oplopen omdat hij voor kan komen bij temperaturen tussen de 2 en 30 graden.  Omdat vissen in de winter vaak een verzwakte weerstand hebben, is de kans groter dat zij een schimmelinfectie oplopen.

Een combinatie van verschillende geneesmiddelen heeft een goed vooruitzicht op genezing. Enerzijds een geneesmiddel tegen de bacteriële infectie en anderzijds een middel tegen de schimmelinfectie. Vissen die voldoende bijgevoerd worden met een kwalitatief goed voer hebben minder kans dat een bacteriële infectie zich kan uitbreiden met een schimmelinfectie omdat zij een hogere weerstand hebben.

Your privacy is important to us

As of 25 May 2018, our policy complies with the European Union's new general data protection regulation (GDPR). Velda has updated its privacy policy to provide you with more information about how Velda protects your privacy, including information about how you can exercise your rights relating to data.

Read our privacy policy