Natuursteen vijverrand

De meest gebruikte soort steen voor de natuursteen vijverrand is graniet. Meestal in combinatie met een vijver met vijverfolie. Je verberg er dan de folieranden mee. Graniet wordt gedolven in grote stukken en komt onder meer voor in België, Noorwegen, Zweden en Frankrijk. Het materiaal bestaat uit mineralen. Deze mineralen bepalen ook de kleur. De meest voorkomende kleuren waarin graniet verkrijgbaar is zijn zwart, roze en wit. Graniet is voor 100% een natuurproduct en ontstaat wanneer magma ondergronds stolt. De prijs van graniet wordt bepaald door de zeldzaamheid van de samenstelling. Hardsteen, bluestone en maaskeien zijn een goed alternatief.

Voordelen natuursteen

De voordelen van graniet zijn dat het, dankzij het uithardingsproces van soms wel duizenden jaren, keihard, krasbestendig en slijtvast is. Graniet is ook in blokken goed te metselen. En graniet heeft een natuurlijke en chique uitstraling. Een vijverrand van natuursteen heeft echter ook een nadeel. Mocht je in een latere fase nog een extra stuk vijverrand nodig hebben, dan zal het een lange speurtocht worden om een stuk natuursteen te vinden dat qua kleur en structuur lijkt op het reeds aanwezige natuursteen.

Tip bij het aanleggen natuursteen

We hebben nog een tip voor je als je natuursteen gaat gebruiken voor je vijverrand. Wacht met het aanleggen van de natuursteen vijverrand tot de vijver is gevuld met water. Door het vullen gaat de folie zich zetten waardoor er beweging in komt. Als je voor het vullen de rand aan zou brengen, kan het vullen de oorzaak zijn dat de randen losbreken en/of de vijverfolie gaat scheuren.

Onderhoud natuursteen

Natuurstenen vijverranden hebben vaak na verloop van tijd een laag van vuil en algen. Om de randen schoon te houden zijn er speciale borstels ontwikkeld. De haren zijn flexibel, maar toch voldoende stevig om vuil en algen gemakkelijk en zonder veel inspanning te verwijderen.

Uw privacy is belangrijk voor ons

Vanaf 25 mei 2018 volgt ons beleid de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. Velda heeft zijn privacybeleid bijgewerkt om je meer informatie te geven over hoe Velda je privacy beschermt, waaronder informatie over hoe je je rechten op gegevens kunt uitoefenen.

Lees ons privacybeleid